Zlatna medalja za Srednju školu Mate Blažine Labin na 18. Međunarodnoj izložbi inovacija – ARCA 2020

Zlatna medalja za Srednju školu Mate Blažine Labin na 18. Međunarodnoj izložbi inovacija – ARCA 2020

23.10.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Zagrebu se od 15. do 17. listopada održala 18. međunarodna izložba inovacija ARCA2020 u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Učenici i knjižničar Gimnazije Pula, član ocjenjivačkog suda, naša ekipa Majda Milevoj Klapčić, Martin Šverko i Petar Dundara


Na izložbi i sajmu, koja je ujedno i prva fizički održana izložba inovacija u Europi, predstavilo se više od 100 izlagača s 180 domaćih i stranih  inovacija iz gotovo svih područja ljudskog rada s posebnim naglaskom na inovacije učenika srednjih škola i studenata hrvatskih sveučilišta.


Srednja škola Mate Blažine Labin sa svojim start-upom "reBook" predstavila je svoju inovaciju sa rješenjem praćenja popunjenosti malih slobodnih knjižnica, osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji od 35 radova. Naši su inovatori učenik 4. razreda smjera elektrotehničar Petar Dundara i knjižničarka Majda Milevoj Klapčić koji su s istom inovacijom bili finalisti natjecanja „Ideja godine“ kao i natječaja Jutarnjeg lista „Digi award“.

Inovacija je pozvana na svjetski sajam inovacija IENA u Nürnberg koji je zbog COVID 19 okolnosti otkazan. 

Zahvaljujemo se Gradu Labinu koji nas je podržao u promociji projketa pokrivši ukupne troškove našeg sudjelovanja na 18. Međunarodnoj izložbi inovacija – Arca 2020. u Zagrebu

(Tekst i foto: Majda Milevoj Klapčić)

srednja škola mate blažina arca2020 natjecanje petar dundara martin šverko