Zimska služba labinskoj komunalnog TD `Prvi maj` spremna za zimske uvjete

Zimska služba labinskoj komunalnog TD `Prvi maj` spremna za zimske uvjete

20.11.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Trgovačko društvo 1. Maj d.o.o. Labin, u suradnji s gradskom upravom Grada Labina, izradilo je «Operativni plan rada zimske službe u zimskom razdoblju 2013.-2014. godine» kojim su definirane ekipe zimske službe, organizacija dežurstva, prioriteti održavanja i stupnjevi pripravnosti s planom rada i popisom mehanizacije.
Pod zimskom službom podrazumijeva se organizacija i provođenje radova neophodnih za održavanje prohodnosti nerazvrstanih cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima.
Trgovačko društvo 1. Maj d.o.o. Labin ima za obvezu uklanjanje snijega i sprječavanje poledice na javnim površinama.
Skrećemo pozornost svim građanima Grada Labina da su u obvezi uklanjanja snijega na nogostupima i prilazima vlastitih stambenih i poslovnih prostora, te u slučaju poledice posipavanja zaleđenih površina, a sve u skladu sa člankom 35. Odluke o komunalnom redu Grada Labina (Službene novine Grada Labina i općina Kršan, Nedešćina, Pićan i Raša, broj 8/95. i 2/98.).
Stoga, upozoravamo i molimo sve stanovnike Grada Labina ukoliko u narednom periodu naše područje bude zahvaćeno snježnim nevremenom i poledici da povećaju oprez prilikom kretanja, bilo pješke ili vozilom, te da redovito vode računa o čišćenju prilaza ispred svojih domova, zgrada ili poslovnih objekata.
Isto tako molimo građane, u slučaju obilnijih snježnih padalina, ukoliko nemaju zimske opreme na svojim vozilima, da se ne uključuju u promet, kako ne bi ometali rad zimske službe i ugrozili sigurnost prometa.
Djelatnici TD 1. Maj Labin d.o.o. vršiti će preventivno posipavanje ulica i cesta prema prioritetnim razinama, na način da će se ulice i ceste 1. razine posipavati solju, a ulice i ceste 2. razine mješavinom rizle i soli.
Za potrebe posipavanja, 1. Maj d.o.o. ima osigurano oko 15 tona soli i 30 m3 rizle, te 2 ekipe djelatnika sa potrebnom opremom i mehanizacijom, koja je nedavno obnovljena.
Ovim putem molimo građane da vode brigu da ne parkiraju vozila na nogostupe i kolnike kako bi zimska služba imala neometan pristup svim javnim površinama.

 

Prvimaj.hr

 

 

zima snijeg zimski uvjeti alen golja komunalno prvi maj 1.maj