Zemljišta na Kapelici i Streljani uskoro na natječaju za poticanu gradnju kuća mladih obitelji

Zemljišta na Kapelici i Streljani uskoro na natječaju za poticanu gradnju kuća mladih obitelji

12.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Četiri mlade labinske obitelji nisu krile zadovoljstvo što su upravo one potpisnice prvih ugovora za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Labina radi izgradnje obiteljske kuće ili jednostavno rečeno, prve labinske obitelji koje će uz demografsku potporu Grada Labina, graditi svoj krov nad glavom na parcelama na Marcilnici.

Naime, sredinom tjedna u gradskoj upravi sa obiteljima Hoxha, Gržalja Smilović, Brezac i Omerović sastao se gradonačelnik Valter Glavičić i Anamarija Lukšić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju kako bi  iz prve ruke saznali kakvi su dojmovi dva mjeseca nakon potpisivanja ugovora za osnivanje prava građenja i informirali se o narednim koracima koji će uslijediti za svakog od njih.


Sve su obitelji imale puno hvale za atraktivnost lokacije terena na Marcilnici, koji se nalaze van grada a opet u gradu i gdje je dostupnost svih sadržaja moguća i pješke. Posebno su istaknuli blizinu vrtića i škola. Od dana potpisivanja ugovora, većina  je započela sa radnjama oko ishođenja potrebnih dozvola za gradnju.


Naime, Grad Labin provodi brojne demografske mjere koje su prepoznate na nacionalnoj razini, za što je Grad Labin višekratno prepoznat i nagrađivan. Model poticanja  izgradnje obiteljskih kuća, je pilot projekt koji je startno opterećen brojnim krutim zakonskim propisima o raspolaganju gradskim zemljištem, ali zanimanje koje je iskazano za prve četiri parcele najbolje pokazuje koliko je ta mjera zanimljiva mladim obiteljima, što Grad ohrabruje da nastavi primjenjivati i na drugim područjima na kojima Grad Labin posjeduje slobodna gradska zemljišta, rekao je gradonačelnik Valter Glavičić te najavio da Grad Labin u idućim mjesecima planira raspisati novi natječaji za zemljišta na Kapelici i Streljani.


„Važno nam je čuti Vaša iskustva kao i sugestije ostalih zainteresiranih mladih obitelji, kako bismo za gradske parcele koje se pripremaju mogli osigurati  još bolje uvjete.  Stalno nam je zajednički kreiramo naše politike usmjerene mladim obiteljima, jer su naše obitelji nositelji budućnosti grada.  Želimo više od svega  zadržati svoje mlade obitelji u Labinu kako bi tu u svom gradu ostvarili svoje snove i podigli svoju djecu. Za svako naše dijete osiguravamo mjesto u gradskim vrtićima, a uskoro krećemo i sa gradnjom novog na Vinežu, dižemo standarde u našim školama, ulažemo u gradsku infrastrukturu, zdravlje, ali i rekreativni, sportski i kulturni život. Uvjeren sam da će naši mladi ostati živjeti i stvarati svoje obitelji u Labinu, jer nema ljepšeg mjesta na svijetu od svog rodnog“ , dodao je gradonačelnik Glavičić.

zemljište gradnja obiteljske kuće poticanje natalitetna politika