Zeleni upozoravaju da revolt građana može dovesti do nepoželjnih situacija za tvornicu i djelatnike

Zeleni upozoravaju da revolt građana može dovesti do nepoželjnih situacija za tvornicu i djelatnike

10.9.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ekologija

PIĆAN – Zelena stranka – Zelena alternativa prijavila je danas inspektorici zaštite okoliša Marijani Božičević onečišćenje zraka na području Općine Pićan zbog rada tvornice kamene vune Rockwool. Prema tvrdnjama iz zaprimljenih sedam prijava građana, protekle noći i jutros na uzvisinama oko tvornice osjetio se vrlo jak neugodan miris po sumporu te se traži hitna intervencija inspekcije i prekid rada tvornice.

 

– Revolt ljudi prelazi granice i može doći do nepoželjnih situacija za tvornicu i za djelatnike navedene tvornice. Ako dođe do bilo kakve eskalacije od strane mještana, jer se njihovo ustavno pravo na zdrav život grubo narušava, Ministarstvo za zaštitu okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva preuzima odgovornost za posljedice koje mogu nastati, stoji u prijavi koju potpisuje predsjednik stranke Josip Anton Rupnik, a upućena je na znanje i Vladi RH, saborskom Odboru za zaštitu okoliša te ministrici Marini Matulović Dropulić.

 

– Tvornica koja je izgrađena na protuzakoniti način kroz potpisivanje tajnih predugovora i ugovora, što javnost nije znala, više ne može opstati na području gdje je preko 90 posto stanovništva protiv. Ako to niste u stanju shvatiti i riješiti na osnovi ovlaštenja koja vam daje zakon, molimo da se javnosti obratite i da kažete da to ne možete ili ne želite, jer nema puno razlike, stoji u prijavi uz zaključak da su se građani ove zemlje i gorih neprijatelja uspjeli riješiti, pa će riješiti i slučaj Rockwoola i njihovih pomagača i jataka.

Pićan Marina Matulović Dropulić Zeleni Rockwool Rupnik ekologija politika