Zdravko Vidak više nije predsjednik Općinskog vijeća u Kršanu

Zdravko Vidak više nije predsjednik Općinskog vijeća u Kršanu

24.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Zdravko Vidak iz HDZ-a od večeras više nije predsjednik Općinskog vijeća u Kršanu. Nakon nešto više od dvije godine, a kako je dogovoreno sporazumom na početku mandata, na njegovo mjesto zasjeo je dosadašnji potpredsjednik Boris Babić iz redova IDS-a. Podsjećamo, nakon lokalnih izbora 2013., Općinsko vijeće Kršana formirano je tek nakon trećeg pokušaja, čime je izbjegnuto ponavljanje izbora. Uvjet formiranja ovog tijela predstavničke vlasti bio je upravo izbor predsjednika. U Kršanu vladajuću koaliciju čine IDS s pet vijećnika, Akcija mladih s dvoje i HDZ s isto toliko.

 

Kad se koalicija formirala, dogovorena je zamjena mjesta predsjednika vijeća na polovici mandata, što je večeras i realizirano. Zdravko Vidak preuzeo je mjesto potpredsjednika vijeća, a istu ulogu od početka mandata ima i Sanja Frankola iz Akcije Mladih.

 

Boris Babić naglasio je kako je zadovoljan da IDS u Kršanu ima predsjednika vijeća prvi put nakon 14 godina, kada je na čelu stola sjedio Josip Kontuš. Kažimo i da je devetero vijećnika bilo za, dok su suzdržani bili Silvano Uravić i Zoran Karlić iz SDP-a te Slavko Rabar iz HSU-a.

općina kršan kršan politika politikanstvo ids boris babić zdravko vidak općinsko vijeće hdz