ZBOG RADOVA U RAPCU U PROTEKLE DVIJE GODINE, sanacija možda iduće godine, traže se sufinancijeri

ZBOG RADOVA U RAPCU U PROTEKLE DVIJE GODINE, sanacija možda iduće godine, traže se sufinancijeri

13.10.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Cesta Labin – Rabac ima vidljiva oštećenja kolnika koja su izražena u obliku jako opasnih i naglih udubljenja na par mjesta. Riječ je o kolniku županijske ceste ŽC 5104 koji je zbog velikih građevinskih radova koji su se u posljednje dvije godine odvijali na području naselja Rabac, posebice u Turistričkom naselju Girandela, zbog čega je u kratkom vremenskom periodu navedena prometnica pretrpjela prekomjerno opterećenje kolnika te doživjela strukturalno oštećenje kolničke konstrukcije s propadanjem potpornih zidova.

Budući da je potrebna obimnija sanacija kolnika s izgradnjom potpornih zidova Županijska uprava za ceste Istarske županije pristupila je izradi tehničke dokumentacije za izvanredno održavanje kolnika prometnice kao i za sanaciju potpornih zidova.

-Samo izvođenje radova pokušati će se uvrstiti u plan radova izvanrednog održavanja za 2019. godinu. Budući da će izvođenje radova, po procjeni Županijske uprave za ceste Istarske županije, iziskivati značajna financijska sredstva, u ovom trenutku Županijska uprava za ceste nije u mogućnosti sa sigurnošću potvrditi kojem će se obimu radova pristupiti, ali će svakako kod formiranja financijske konstrukcije za izvođenje radova tražiti sufinancijere i to lokalnu samoupravu, tvrtku Valamar, MPPII te ostale strukture, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić odgovorajući na pitanje Nenada Boršića vijećnika HDZ-a u gradskom vijeću. (B. BIOČIĆ)

cesta rabac oštećena cesta radovi asfalt