Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Zbog obilne kiše poplave opet prijete uz tok rijeke Raše

Zbog obilne kiše poplave opet prijete uz tok rijeke Raše

3.2.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Snažna kiša koja je prije pola sata prešla u prolom oblaka, zasad otežava promet u raškoj dolini na cesti Pula-Labin, ali zasad ugrožava nasipe rijeke Raše i obodnih kanala, koji su obnovljeni prije nešto manje od dvije godine. Ipak, manje idilična slika je na dijelu kanala prema izvoru Fonte Gaja i Kokoti, gdje je voda sve bliže rubu nasipa, a poplavljena su polja nedaleko od samih izvora uz sam rub ceste. U sličnoj situaciji je i farma magaraca i konja "Liburna" u Donišnici, gdje je snažna kiša prekinula njenog vlasnika u zbrinjavanju životinja, pa smo zatekli nekoliko konja na otvorenome.

Na terenu nismo zatekli radnike Hrvatskih voda, a za ocjenu o stanju u dolini rijeke Raše pokušali smo dobiti voditelja labinske ispostave Vitomira Skandula, ali nam nije bio dostupan.

U trenutku slanja ovog teksta stigla nam je od njega obavijest da su Hrvatske vode od danas u osam sati na cijelom toku rijeke Raše i tunela Čepić uvele pripremno stanje. (MM)

dolina raše most raša rijeka raša nasipi fonte gaj kokoti izvor hrvatske vode kanali donišnica rezervat magaraca liburna raša poplava vitomir skandul