Zbog najave lošeg vremena Labinska Božićna bajka kreće u subotu

Zbog najave lošeg vremena Labinska Božićna bajka kreće u subotu

15.12.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Kao pred koji dan naše nogometaše, sreća nije pomazila ni prvi datum Božićne bajke u Labinu. Sve vremenske prognoze govore da će u petak 16. prosinca baš cijeli dan biti kišovito i neugodno vrijeme, tako da organizatori - labinska Turistička zajednica i Grad Labin - pomiču početak ovogodišnjih blagdanskih događanja na otvorenome za subotu 17. prosinca.

Toga dana, od 10 sati ujutro Djed Mraz i njegova vesela ekipa podijelit će darove labinskim prvašićima kao i mališanima koji ne pohađaju vrtić. Uz animaciju i glazbu koja će potrajati više od 90 minuta, pozivamo i roditelje da prate svoje klince te se okrijepe ponudom iz adventskih kućica. U poslijepodnevnim satima svi smo kući uz male ekrane i bodrimo Vatrene na putu do bronce. Nakon utakmice, malo iza 19 sati na Titovom trgu kreće nastup nagrađivanog BUM BAM udaraljkaškog sastava labinske Umjetničke škole, a u 20:30 koncert Mie Dimšić, ovogodišnje hrvatske predstavnice na Eurosongu. Subota 17. prosinca ujedno je i prvi u nizu od čak 16 dana kada će se kroz cijelu večer moći pogledati impresivni svjetlosni 3D mapping na zgradi Municipija (današnje Gradske uprave) u izvedbi pulske Visualie.  

Nedjelja 18. prosinca u labinski stari grad dovodi sjajnu klapu "Rišpet", koja svoj nastup započinje u 20:30. Prije njih, od 19 sati uživajte u božićnim koncertima mješovitog zbora Zajednice Talijana "Giuseppina Martinuzzi" te potom Gradskog orkestra Labin. Kroz cijelu večer održava se i tradicionalna božićna humanitarna lutrija Udruge "Mendula", čiji će prihod vrlo izvjesno zaokružiti lijepu priču financiranja stacionarnog mamografa za labinsku ispostavu Doma zdravlja.

Odgođeni program od petka u potpunosti se prebacuje na utorak 20. prosinca, kada ćemo od 19 sati uživati u nastupima riječkog rockabilly-blues sastava "River Sharks" i sjajnih "Swingersa" predvođenim legendarnim "fantomom" Robertom Marekovićem. Četvrtak 22. prosinca rezerviran je za pulsku "Dogmu" i labinske DJ-e, a u petak 23. prosinca stiže nam najveća zvijezda ovogodišnje Božićne bajke, Neno Belan sa svojim "Fiumensima". Prije njega labinski pobjednici Croatian Blues Challenge-a, Predrag Ljuna Pepe i grupa "Restless Sea" pokazat će zašto je ove godine Labin nacionalna blues prijestolnica! 

Na sam Badnjak družit ćemo se već tradicionalno uz sjajni cover kvartet "Side Effects", sve do nekoliko minuta prije ponoći, kada će se brojni posjetitelji zaputiti do Crkve Rođenja Blažene djevice Marije u labinskoj starogradskoj jezgri, gdje započinje Sveta misa - Polnoćka. Božić svi provodimo u miru vlastitog doma sa svojim najmilijima, a ova desetodnevna bajka završava 26. prosinca, kada od podne kreće druženje na Gori Glušić uz blagdanski "kres" i žive jaslice, dok sve završava u 20 sati u labinskom starom gradu, pred crkvicom Sv. Stjepana, gdje se održava posljednji ovogodišnji wine&music događaj, "Sipping Sessions".


božićna bajka labin odgoda