Zazvonilo prvo školsko zvono za čak 91 novog prvašića na području Grada Labina

Zazvonilo prvo školsko zvono za čak 91 novog prvašića na području Grada Labina

5.9.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

očetak je rujna i za mnoge naše mlade sugrađane kreću školske obveze. Nakon dugog i toplog ljeta danas je započela nova školska godina i novi period života za čak 91 novog prvašića u našem gradu.

Školsko zvono jutros je zazvonilo od 8:00 a  u svoje je klupe sjelo 884 osnovca u dvije osnovne škole. Za nove prvašiće, njihove su nešto starije kolege održale predivne priredbe kako bi im uljepšali prvi dan školovanja i upoznavanja novih prijatelja te svojih profesora.

Prvašiće su na njihov prvi dan posjetili te podršku pružili i gradonačelnik Valter Glavičić i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina, Borjan Batagelj koji su im zaželjeli puno radosnih trenutaka, druženja i učenja u novoj školskoj godini.

Osnovna škola "Ivo Lola Ribar" broji čak 515 učenika, a po prvi puta u klupe je u matičnoj i područnim školama sjelo 56 prvašića. Osnovna škola Matije Vlačića upisala je 35 učenika prvog razreda, a ukupno ove godine broji 369 učenika. Centar Liče Faraguna ove godine broji 14 polaznika.

Već nekoliko godina za redom osigurava se i financiranje pomoćnika u nastavi za učenike labinskih osnovnih škola, a za njih 14 u ovoj školskoj godini putem Europskog socijalnog fonda osigurano je bespovratno više od 700.000 kn.

S novom školskom godinom vratio se i produženi boravak za sve učenike nižih razreda, raspoređenih u 12 skupina u dvije labinske škole što je najveći broj grupa koje osigurava jedan istarski grad s obzirom na broj stanovnika. Konkretno, ovo znači da je produženi boravak osiguran za više od 50% svih učenika nižih razreda. Financiranje plaća učiteljica produženog boravka u potpunosti osigurava Grad Labin.

prvašići labin obrazovanje