Završna konferencija projekta SOS: I moj glas donosi promjenu!

Završna konferencija projekta SOS: I moj glas donosi promjenu!

27.10.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s partnerima na projektu SOS, Gradom Pula, Zakladom Slagalica iz Osijeka i Udrugom Alumni FET Pula organizira završnu konferenciju Projekta SOS koja će se održati 28. i 29. listopada 2020. godine online, putem ZOOM platforme. 


Naziv konferencije je „I moj glas donosi promjenu“, a cilj jest približiti sudionicima različite mogućnosti uključivanja u političke procese koje se tiču mladih, načine zagovaranja i primjere dobre praske utjecaja mladih na percepciju lokalne politike. Konferencija je namijenjena mladima s područja Istarske i Osječko-baranjske županije. 


Predavači na konferenciji su istaknuti pojedinci s dugogodišnjim iskustvom u radu u zagovaračkim i političkim procesima te radu s mladima.


1. Marina Škrabalo i Ivan Blažević, Zaklada Solidarna: Zagovarački procesi u političkom prostoru


Marina Škrabalo upraviteljica je Zaklade Solidarna, mirovna aktivistkinja, istraživačica i zagovarateljica ljudskih prava, predstavnica hrvatskih ljudskopravaških i demokratskih organizacija pri Europskom ekonomskom i socijalnom vijeću.


Ivan Blažević je tajnik Zaklade Solidarna, aktivist , koordinator i organizator.


2. Marko Kovačić, Institut za društvena istraživanja: Mladi i politička participacija


Marko Kovačić doktorirao je javne politike na Sveučilištu u Ljubljani, magistrirao političku znanost na Central European University u Budimpešti, a drugi magisterij, onaj iz javnih politika, stekao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je i diplomirao politologiju. Bavi se proučavanjem politika za mlade; političke participacije mladih, njihove političke kompetencije i rada s mladima.


3. Krešimir Krolo, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru: Mladi i suvremena kultura


Krešimir Krolo docent je na Zadarskom sveučilištu, a područja znanstvenog interesa su mu sociološke teorije, kulturni studiji, mladi i mediji, (nove) kulture mladih, kulture virtualnih zajednica i metodologija medijskih istraživanja.


Konferenciju će otvoriti predstavnice organizacija uključenih u projekt:


Lena Radunić, Grad Pula - Pola

Helga Možé, Zaklada Istra

Jelena-Gordana Zloić, Zaklada Slagalica

Kristina Rabar, Udruga Alumni FET 

Drugoga dana konferencije predstavit će se i primjeri dobre praske utjecaja mladih na lokalne politike u Istarskoj i Osječko-baranjskoj županiji (primjer aktivnog uključivanja mladih u izradu javne politike za mlade te primjer korištenja metode legislativnog kazališta s mladima)


U nastavku možete pronaći program konferencije i poveznice na Zoom platformu.


DAN 1., 28.10. s početkom u 17:00 sati


https://zoom.us/j/92667650240?pwd=dnltbThKZ2lQenFzbWVkNTFFVXU3UT09

Meeting ID: 926 6765 0240

Passcode: 222701


DAN 2., 29.10. s početkom u 17:00 sati


https://zoom.us/j/95032236008?pwd=aXIvSno0M2lTd1V3VjNnOUY0eHd0UT09

Meeting ID: 950 3223 6008

Passcode: 034781


Mlad si, težiš promjenama i zanima te kako možeš utjecati na kreiranje zajednice po mjeri mladih? Poslušaj predavanje koje te zanima, educiraj se i budi promjena koju želiš vidjeti! 


Projekt SOS (socijaliziraj, osvijesti, samozaposli) financiran je sredstvima Europske unije iz programa Europski socijalni fond.

mladi glas promjena aktivizam