ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA LABIN ART REPUBILIKA: Veja oduševila za kraj

ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA LABIN ART REPUBILIKA: Veja oduševila za kraj

31.8.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Pazinski etno bend Veja koncertom na Špini zatvorio je ovogodišnju 16. po redu Labin Art Republiku. Veja je osnovana 2007. godine na inicijativu Gorana Farkaša koji je započeo s projektom istraživanja Istarske tradicijske glazbe i kroz Veju dao joj novi zvuk s modernijim aranžmanima koristeći pri tom tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Istarski etno i sinoć je oduševio Labinsku publiku koja se okupila kod Špine. Veja je snagu, inspiraciju i motivaciju pronašla u životu svojih predaka i tu je energiju uspjela prenijeti na publiku.

- Ovo nam je bio prvi koncert uopće u Labinu, obišli smo sva sela u Istri, neka i po tri puta ali u Labinu do večeras nismo svirali. Izveli smo svoj standardni repertoar, istarske tradicijske pjesme i neke autorske stvari. Zadovoljni smo koncertom i reakcijom publike, bilo je lijepo. Ovoga ljeta svirali smo po Istri i nešto po Dalmaciji, u Sinju i Splitu. Do kraja ljeta idemo još u Knin i opet u Split a pripremamo i svoj drugi album. Ne znam kada će izaći ali sigurno ćemo ga snimiti ove godine, rekao nam je frontmen Veje Goran Farkaš koji u bendu svira mih i pjeva. Ostali članovi grupe su Saša Farkaš (gitara), Marko Pernić (harmonika), Ljuban Rojnić (perkusije), Sebastijan Demark (bas) i Marijan Jelenić. Zadovoljna koncertom ali i cijelim ovogodišnjim programom Labin Art Republike bila je koordinatorica Loredana Ružić Modrušan.

- Počeli smo 30. lipnja a završili 30. kolovoza. U ta dva ljetna mjeseca imali smo preko 40 programa, koncerte, Labin Jazz festival, Spinu dox, otvorene ateljee labinskih umjetnika, noćne razglede grada, šetnje gradom povijesnih ličnosti, izložbe nadarenih mladih umjetnika u crkvici Sv. Stjepana, Klasično ljeto itd. I ove godine Labin Art Republika ispunila je očekivanja jer su naši programi bili izuzetno dobro posjećeni. Mi smo kao organizatori zadovoljni a nadam se da je bila i publika, rekla je Modrušan.

Za ovogodišnji program Labin Art Republike iz proračuna je osigurano 200 tisuća kuna a pomogli su i sponzori, Turistička zajednica i Valamar. Sav proračunski novac nije potrošen , nešto je ostalo i za Božićni program. (Branko BIOČIĆ)

veja koncert lar labin art republika kod špine