Završen tečaj o tradicijskim plesovima u Kršanu

Završen tečaj o tradicijskim plesovima u Kršanu

3.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

U prostorima bivše škole u Lazarićima, gdje Kulturno-umjetničko društvo Ivan Fonović  Zlatela djeluje, sinoć je uspješno završen tečaj o tradicijskim plesovima za odrasle osobe. Tečaj se održavao svake srijede proteklih mjesec i pol dana, a nove plesne korake naučilo je tridesetak polaznika, kojima su uručene i prigodne diplome. Mate Despot, sada počasni član društva, a uz čije su mentorstvo tradicijske plesove naučili  nebrojeni  mladi, bio je izvrstan učitelj. No, ni on nije krio zadovoljstvo s ovom grupom polaznika: (ton - Mate Despot).

 

Predsjednik društva Zoran Karlić primijetio je koliko je grupa napredovala, a s nama podijelio svoje dojmove: (ton - Zoran Karlić). Naša zadaća bila je: (ton - Zoran Karlić 1). Karlić je pozdravio ideju da polaznici naučeno pokažu i na nekom javnom nastupu: (ton - Zoran Karlić 2).

 

A što su to na tečaju naučili, govori Mate Despot: (ton - Mate Despot 1). Otkrili smo i što se najviše sviđalo polaznicima: (ton - polaznici). Mate Despot je za kraj izrazio i želju: (ton - Mate Despot 2).

 

Foto: Radio Labin

 

 

mate despot kud zlatela tradicijski plesovi zoran karlić