Završen peti Trofej Labinskih Rudara, naslove osvojili Dubrava Tim Kabel, Donji Miholjac i Rijeka!

Završen peti Trofej Labinskih Rudara, naslove osvojili Dubrava Tim Kabel, Donji Miholjac i Rijeka!

23.6.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Sinoć je u Rapcu održana završna podjela i službeno zatvaranje petog izdanja turnira Trofej Labinskih Rudara. Obzirom na to da su organizatori morali popisivati gledatelje, možemo reći da je Rabac i Labin ovog vikenda pohodilo više od tisuću roditelja i gledatelja.

Vrijeme je bilo gotovo kao naručeno, svakog je dana kratkotrajna kiša malo osvježila natjecatelje, tek je u subotu baš smočila mlade nogometaše kojima je i to bio gušt. Turnir je protekao uz fenomenalno ponašanje svih aktera na čemu se organizatori još jednom zahvaljuju.

U najmlađoj kategoriji, U9, pobjednik turnira bila je HNK Rijeka, a na drugo mjesto plasirao se NK Zamet. Treći su bili gosti iz Kneževih Vinograda, NK Borac, a četvrti najmlađi Opatijci. U kategoriji U11 najbolji su bili NK Donji Miholjac koji su u finalu pobijedili Rijeku, a na treće mjesto plasirali su se mladi nogometaši iz NK Dubrave Tim Kabel dok je domaćin Rudar bio četvrti.

I najstarija kategorija ponudila je mnogo atraktivnog nogometa, a bez premca bili su nogometaši NK Dubrave Tim Kabel koji su u finalu pobijedili NK Opatiju. Za treće mjesto Rijeka je bila bolja od „susjeda“ iz Lokomotive.

„Sasvim drugačiji turnir od svih dosad, zbog okolnosti. Međutim, sada na kraju, vidim da smo napravili pravi posao, da nam se gosti sretni vraćaju svojim kućama, a da su djeca tri dana provela na nogometnim terenima i na moru. Ove smo godine do maksimalnih granica iscrpili svoje kadrovske resurse pa se zahvaljujem svima koji su pomogli da se ovaj turnir održi. Veliko hvala Gradu Labina, Sportskoj zajednici Grada Labina, klubovima sudomaćinima Rapcu i Iskri, djelatnicima kampa Oliva u Maslinici, sucima, medicinskom osoblju, našim kadetima i juniorima i svim trenerima u klubu koji su ova tri dana posvetili Rudaru i turniru. Zvuči kao floskula, ali kad se odmorimo dan-dva, krećemo s pripremama za šesto izdanje, nadam se, najveće dosad“, poručio je Mauricio Kožljan, dopredsjednik NK Rudar i direktor turnira.

Sponzor turnira HO Soccer nagradio je rukavicama pet vratara pobjedničkih momčadi koje je predao trener vratara u klubu Mauricio Batelić, a uz njega na podjeli pehara bili su još i legenda Rudara i Rijeke Roberto Paliska te Zoran Rajković, zamjenik labinskog gradonačelnika.


NK Rudar


trofej labinskih rudara sport nogomet