Zatvorena Labin Jazz Republika: Kiša ohladila Labinjane, jazz ugrijao Špinu

Zatvorena Labin Jazz Republika: Kiša  ohladila Labinjane, jazz ugrijao Špinu

5.7.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Impresivnim glasovnim izvedbama jazz hitova Lela Kaplowitz zatvorila je ovogodišnje izdanje Labin Jazz Republike. Lela je na pozornici „Kod špine“ nastupila zajedno sa svojim bendom LeKap Quartet koji ju i inače prati na glazbenim turnejama, a zajedno su uspjeli otjerati čak i kišu koja je prijetila preseljenjem koncerta. Vjerojatno su i sivi oblaci ostali zatečeni lakoćom kojom je Lela prisutne ostavljala bez riječi, pa su tako labinsku publiku odlučili ostaviti suhom, iako su organizatori i prije početka pokušali osigurati sve uvjete za održavanje koncerta, pretvorivši pritom veliki restoranski suncobran u – kišobran.

Ova je glazbenica široj javnosti postala poznata nakon što je snimila duet s pjevačem Alenom Vitasovićem, imena „Tamo gdje ljubav počinje“, a vrhunac njezine trenutne karijere je prestižna nagrada Lady Summertime koju je osvojila protekle godine. Kažem trenutne, jer će Lela Kaplowitz zasigurno osvajati još brojna prestižna priznanja, nagrade i pohvale.

Pri kraju koncerta mediteranska Janis Joplin ostala je iznenađena ljepotom pogleda koji se pruža s pozornice, rekavši pritom: „Labin je zaista prekrasan grad, nisam toga dosad bila svjesna“. Šteta što, u četiri zida zatvoreni, Labinjani nisu bili svjesni što su propustili  nedolaskom na ovaj koncert, a to je gotovo dvosatno uživanje u emocijama fantastičnoga jazza.

labin jazz republika lela kaplowitz lekap quartet kod špine koncert