Zatvaranje ceste Most Raša - Barban: Tko će radnicima platiti duplu kilometražu?

Zatvaranje ceste Most Raša - Barban: Tko će radnicima platiti duplu kilometražu?

22.2.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dionica državne ceste od Mosta Raše do Barbana, koja se obnavlja, zatvara se za sav promet od idućeg utorka do 16. lipnja, što će donijeti velike glavobolje onima koji putuju na relaciji Labin - Pula. Umjesto 50-ak kilometara prevalit će, naime, gotovo dvostruko više jer jedini rezervni pravac, gledajući iz pravca Labina, vodi preko Potpićna, Sv. Katarine i Žminja. Tim putem već moraju kamioni teži od deset tona.

Od Gorana Kosa, inženjera pulske tvrtke Cesta, izvođača radova, doznajemo da je potpuno zatvaranje prometnice na tri i pol mjeseca neophodno s obzirom na to da će se jedan mostić - Sv. Foška, nanovo izgraditi, drugi - preko tzv. obuhvatnog kanala "pet" rekonstruirati, a na mostu preko rijeke Raša gradit će se nogostupi. Ujedno će se i minirati duž dionice što, napominje Kos, nije razlog ovakve zabrane.

- Učine li cestari to što su najavili, a poslodavac nam nastavi zaračunavati putne troškove po starom, kao da ne moramo zaobilazno, to bi bilo pogubno za naš novčanik, pa polovica nas koji radimo u brodogradilištu Uljanik razmišljamo otići na bolovanje.

Da sve traje mjesec dana, nekako bismo i otrpjeli. Ovako nemamo računicu, premda autom putujemo po četvorica, posvjedočio nam je jedan Labinjan o teškoj situaciji za radnike u vremenu rastućih životnih troškova.

Kaže da je u Uljaniku zaposleno njih 80-ak iz Raše i Labina koji će, da bi stigli u jutarnju smjenu, morati ustajati u četiri, a ne kao dosad u pet sati. "Dođe nam kao da radimo noćnu", dodaje.

Ismeta Jovičić iz Mosta Raše
nazvala je našu redakciju ogorčena time što Hrvatske ceste nisu pronašle rješenje za, kako veli, 300 do 400 građana, od učenika i studenata do radnika, koliko ih, po njoj, s Labinštine svakodnevno putuje u Pulu.

- Znam da će rušiti mostove, no to osam domaćinstava iz moje zgrade ne kvači. Svejedno ćemo izgleda biti odsječeni od svijeta te u Rašu ili Barban moći samo helikopterom. Trebala bih valjda u to vrijeme otići na godišnji odmor, a ne mogu dobiti ni pet dana, kamoli tri i pol mjeseca ferija.

Mogli su barem nama koji stanujemo poslije mosta ostaviti jednu prometnu traku do Barbana. Ako tuda može njihov kamion, može i moj automobil. Uostalom, ionako rade samo od sedam do četiri, kaže Jovičić. Spominje i mogućnost pokretanja peticije među zakinutim putnicima, tim više što ni ona ne gaji nadu da bi joj poslodavac - pulska Opća bolnica - isplaćivao realni putni trošak.

Inženjer Kos iz Cesta napominje, međutim, da su dužni osigurati prolaz do te i susjedne zgrade za interventna vozila - hitnu pomoć i vatrogasce. Stanovnicima će, veli, napraviti i privremeni prijelaz za pješake preko nasipa do autobusne stanice na Mostu Raša. Niječno je odgovorio na pitanje je li postojala pričuvna trasa koja se mogla učiniti prohodnom za vozila prije početka sanacije. Probijanje takvog puta ne dopušta, ističe, ni nezahvalan, brdoviti teren.

- Treba vremena da objekti koji se budu izgradili postignu propisanu čvrstoću, nakon čega slijede i ispitivanja mostova i zato su Hrvatske ceste, kao investitor, tražile da se cesta zatvori na taj rok. Nakon 15. lipnja prometovat će se uz naizmjenično propuštanje vozila, objašnjava Kos i odbacuje možebitno korištenje pontonskog mosta što kao mogućnost spominju putnici s kojima smo razgovarali.

- Barem da nam takvim prijelazom dopuste prelaske u vrijeme odlaska na posao i povratka kućama, priželjkuje uljanikovac.

Dionicom Most Raša - Barban, koja se obnavlja gotovo mjesec dana, još se prometuje jednom trakom uz regulaciju semaforima. Prema projektu i dozvolama, sanacija će trajati 14 mjeseci. (Igor RADIĆ)

 

Foto: Igor Radić, Glas Istre

 

zatvaranje ceste radovi na cesti most raša barban