Zar ih nije stid uništavati dječja igrališta!

Zar ih nije stid uništavati dječja igrališta!

8.5.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Prije samo desetak dana, birali smo najljepše riječi kojima smo opisali tijek radova na novom dječjem igralištu u naselju Kature, nedaleko nekadašnjeg Domusa, a koje je do završetka dijelilo dva tjedna. Važno je naglasiti: dijelilo do završetka. Dakle, novo dječje igralište.

Nažalost tijekom srijede navečer nepoznati vandali usudili su ostaviti svoj huliganski trag na dijelu igrališta gdje su slomili drveno kormilo. Nema govora da je to učinio vjetar i ne, nije to nastalo u žaru igre. To je rukopis obijesti i drskosti naših labinskih huligana.

„Uništavanje nije herojski pothvat, to je nizak oblik iskazivanje  snage koja se mogla upotrijebiti na bezbroj drugih, dobrih načina… Uništavanje javnih prostora nije uništavanje imovine nekog tamo dalekog i nepoznatog to je uništavanje vlastite imovine, imovine svih nas.  Što reći na ovakvo iskazivanje "ljubavi" prema svom gradu, sugrađanima, u krajnjoj liniji i prema svojoj obitelji? Je li više dovoljno pitati zašto?“, izjavio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina osuđujući ovakve izgrede..

Za to je igralište Grad Labin dobio u 100 postotnom iznosu sredstva  putem Mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba. Znači, za njega nismo trošili novac naših građana. Jako nam je važno da što više sredstava povlačimo iz europskih fondova, kako bi „naš“ novac uložili u nešto drugo što je svima nama potrebno.

Ponosili smo se i isticali da je ono spoj naše rudarske tradicije i mora, u želji da našim najmlađima približimo dašak „morske priče“  u srce našeg najvećeg gradskog naselja. A kad ono, neki veći klinci svoju snagu iskazali su na najnegativniji način, prostoru za najmlađe. Zaboravili su valjda kako je to kad si mali i netko uništi igračku.

Osim ovog igrališta, na meti je posljednjih dana bio i skate igralište kod autobusnog kolodvora, ali i kameni potporni zid ispod šetnice na Girandelli u Rapcu gdje je osvanuo grafit dug gotovo 18 metara.


huligani uništavanje javna imovina dječje igralište