Započinje novi ciklus radionica za roditelje “Rastimo zajedno”

Započinje novi ciklus radionica za roditelje “Rastimo zajedno”

6.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Uz potporu Labin Zdravog grada u veljači započinje novi ciklus radionica “Rastimo zajedno” u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“.

Program „Rastimo zajedno“ nastao je u okviru šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu “Prve tri su najvažnije”, a provodi se diljem Hrvatske. Program je namijenjen roditeljima najmlađe djece u dobi do četiri godine života, a svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, upoznaju se sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja.

Program se sastoji se od jedanaest konceptualno i tematski povezanih radionica koje se održavaju jednom tjedno u trajanju od dva sata. Radionicama se mogu priključiti majke i/ili očevi djece u dobi do četiri godine života bez obzira jesu li djeca polaznici vrtića. Obzirom da je Program kreiran tako da se svih 11 radionica nadovezuju jedna na drugu, toplo je preporučljivo i očekuje se da roditelji pohađaju svih 11 radionica u kontinuitetu.

Na radionicama sudjeluje 8-12 roditelja, a koristite se različiti oblici rada, ovisno o cilju i sadržaju pojedine aktivnosti. Kratka predavanja uz PPT prezentacije, vježbe i rad na različitim zadacima izmjenjuju se s razgovorom na određenu temu i razmjenom iskustva u malim ili većim grupama. Svaka radionica „začinjena“ je i ponekom igrom i/ili kratkim filmom.

Radionice će voditi educirane voditeljice, psihologinja Anna Goreta Giannini i odgojiteljice Dajana Dobrić i Besima Hamzić. Program je za roditelje besplatan, a održat će se uz financijsku potporu Labin-Zdravog grada.

Radionice će se održavati ponedjeljkom od 17,30 do 19,30 sati u Centralnom vrtiću. Početak ciklusa predviđen je u ponedjeljak 17. veljače. Pošto je interes za radionicama velik, a mjesta ograničena, savjetujemo zainteresiranim roditeljima da se jave što prije vrtićkoj psihologinji na broj 099 39 69 821 i rezerviraju svoje mjesto.

radionice zdravlje djecedječji vrtić pjerina verbanac dv pjerina verbanac