Započelo utvrđivanje dohodaka za umirovljenike INPS-a s prebivalištem u Hrvatskoj

Započelo utvrđivanje dohodaka za umirovljenike INPS-a s prebivalištem u Hrvatskoj

29.3.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U tijeku je kampanja utvrđivanja dohodaka korisnika talijanske mirovine s prebivalištem u inozemstvu. Trenutno INPS dostavlja umirovljenicima formulare za prijavu ostvarenih dohodaka tijekom 2009. godine, potrebne za utvrđivanje visine talijanske mirovine. Svi oni koji ovih dana dobiju formulare, morat će do 30. lipnja poslati dohotke za 2009. godinu (odnosno podatke o hrvatskoj mirovini i ostalim prihodima) Talijanskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Međutim ovo nije krajnji rok jer nakon tog datuma predviđeno je ponovno otvaranje postupka koje će omogućiti slanje podataka o dohotcima do 30. studenoga. 

 

Zajednica Talijana Labin u suradnji s Patronatom Labor pružati će pomoć umirovljenicima u ispunjavanju formulara te poslati potrebne podatke telematskim putem. Iz tog razloga, potrebno je nabaviti potvrde o dohotcima ostvarenim tijekom 2009. godine (primatelja mirovine i bračnog druga) pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i Poreznoj upravi te dostaviti i presliku osobne iskaznice. Umirovljenici bi mogli također dobiti zahtjev za dostavu prijava dohodaka vezanih za protekle godine, ukoliko ove nisu dostavljene.

 

Ured Patronata Labor prima stranke u Zajednici Talijana Labin, (J. Rakovac 4) utorkom i četvrtkom od 16,00 do 18,00 sati. Za dodatne informacije na usluzi je  broj telefona: 852 764.

 

talijanske mirovine talijanska penzija INPS mirovina penzija