Započeli sastanci s MO oko sastavljanja Proračuna

Započeli sastanci s MO oko sastavljanja Proračuna

14.9.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

U četvrtak je s predstavnicima Mjesnog odbora Vinež započeo je prvi krug konzultacija s Mjesnim odborima oko sastavljanja Proračuna za iduću godinu.

Na prvom sastanku prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, pročelnica upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić,  pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Donald Blašković te Danijel Žužić, viši savjetnik za komunalnu infrastrukturu u ime Grada Labina s predstavnicima novoizabranog Mjesnog odbora.

Zaključeno je kako će se odraditi direktnu anketu putem društvenih mreža kako bi svatko mogao izraziti svoje mišljenje o budućem uređenju prostora Krvove place povodom obilježavanje 100. godišnjice Labinske republike.

Osim samog uređenja Krvove place kao jednog od tri veća projekta za naselje Vinež planirano za sljedeću godinu, istaknuta su još dva, a to je uređenje igrališta u „Novim kućama“ za što su sredstva osigurana putem natječaja LAG-a, te gradnje kanalizacije sustava Marceljani – kolektorske mreže naselja za što su IVS-u putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrena sredstva u visini od 4.548.250,00 kn.

Sljedeći tjedan, predstavnici gradske uprave nastavljaju s preliminarnim sastancima i s ostalim Mjesnim odborima.

mo vinež sastanak proračun mjesni odbor