Započeli radovi na cesti kod Barbana

Započeli radovi na cesti kod Barbana

27.1.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Počeli su dugo iščekivani radovi na obnovi ceste Barban - Most Raša u koje će investitor radova Hrvatske ceste uložiti sveukupno oko 26 milijuna kuna za što je podignut kredit, dok je izvođač tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule.

Do 1. ožujka biti će zatvoren dio magistralne ceste Pula - Labin od područja Bristovac (kod skretanja za Hrboke) pa do samog ulaza u Barban. Postavit će se novi sloj asfalta i nogostup s obje strane ceste od benzinske do ulaza u mjesto. Velik nagib na tom dijelu ceste će biti barem upola smanjen.

Načelnik Denis Kontošić rekao je da su u tijeku pregovori s izvođačem radova da se riješi i kritično raskršće na skretanju za Hrboke. Cesta za Hrboke trebala bi se napraviti pod kutom od 90 stupnjeva naspram glavne prometnice, dok bi se bijela cesta koja vodi za Batele, a također se tu spaja s državnom cestom, zatvorila. Novi odvojak za Batele napravio bi se sa Barbanske zaobilaznice koja bi se također trebala početi raditi.

Druga faza radova odvijat će se od 1. ožujka do 15. lipnja na samoj dionici od Barbana do Mosta Raša, no već sada će se promet tom cestom odvijati naizmjence jednim trakom.

- Cesta od Barbana prema Mostu Raša će se proširiti s obje strane i učiniti preglednijom, a postavit ćemo i novi branik duž prometnice. Osim toga, obnovit će se i dograđivati dva manja i jedan veliki most na toj dionici. Prema projektu i dozvolama radovi će trajati 14 mjeseci, no sva betoniranja trebaju biti gotova do sredine lipnja, kaže inženjer Goran Kos iz Cesta. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

 

prometnica most raša barban d66 zatvaranje prometa zatvorena cesta