Započele radionice za kuharsko osoblje osnovnih škola i dječjih vrtića sa područja LAG-a „Istočna Istra“

Započele radionice za kuharsko osoblje osnovnih škola i dječjih vrtića sa područja LAG-a „Istočna Istra“

14.2.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U srijedu je u prostorijama Edukacijskog gastronomskog centra Istre započela radionica u sklopu projekta "Domaće od malih nogu" koje zajednički provode lokalne akcijske grupe Istarske županije. Prva u nizu radionica održana je za kuharsko osoblje osnovnih škola sa područja partnera LAG-a „Istočna Istra“.

Radionica je održana pod vodstvom jednog od najboljih hrvatskih kuhara Davida Skoka. Sudjelovalo je 12 polaznika iz škola: OŠ „Ivo Lola Ribar“ Labin, OŠ „Matija Vlačić“ Labin, OŠ „Vladimira Nazora“ Potpićan, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Čepić i OŠ „Ivana Batelića“ Raša.

Za istaknuti je veliko zadovoljstvo i zainteresiranost kuharskog osoblja održanom edukacijom, te izvrsnu prezentaciju pripreme jela.

Pripremala su se inovativna jela koja ne predstavljaju izazov za pripremanje u većim količinama, sa ciljem uvođenja raznovrsnije prehrane bazirane na lokalnim namirnicama i proizvodima u odgojno-obrazovne ustanove.

Cilj edukacija je i podizanja svijesti o vrijednostima i važnostima korištenja i konzumacije lokalnih namirnica i proizvoda te najoptimalnijih načina njihove pripreme sa ciljem očuvanja nutritivnih vrijednosti te posljedično promicanje zdravijih načina prehrane.

Danas se nastavlja radionica za kuharsko osoblje osnovnih škola pod vodstvom chefa Robeta Perića, a slijedeći tjedan održati će se radionice za kuharsko osoblje dječjih vrtića sa područja LAG-a „Istočna Istra“ i to; DV Pjerina Verbanac,  DV Gloria Labin, DV Kockica Kršan i DV Mali Medvjed Pićan.

Projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020 s provedbom je započeo u travnju ove godine, a trajati će do travnja 2021. godine.

Riječ je o zajedničkom projektu lokalnih akcijskih grupa s područja Istarske županije, s glavnim ciljem stvaranja preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije.

lag istočna istra gastronomija david skoko edukacija edukacijski gastronomski centar istre