ZAPOČELE RADIONICE „OTPAD –BOGATSTVO KOJE NE SMIJEMO ODBACITI“

ZAPOČELE RADIONICE „OTPAD –BOGATSTVO KOJE NE SMIJEMO ODBACITI“

2.10.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Edukacijske radionice kao dio projekta pod nazivom "OTPAD -BOGATSTVO KOJE NE SMIJEMO ODBACITI", koju provodi udruga Put započete u travnju u svim četvrtim razredima osnovnih škola u Labinu i Raši nastavlja se u rujnu u šestim razredima i vrtićima.

Cilj projekta je probuditi kod djece ekološku svijest i ukazati na važnost izbjegavanja stvaranja otpada, vrednovanja i recikliranja. Učenici osnovnih škola sudjelovati će u izradi prigodnih letaka u sklopu likovnih radionica, održavati će se edukativna predavanja te će se organizirati posjet komunalnom poduzeću 1. MAJ d.o.o. Labin.

Nositelji  projekta edukacije su Grad Labin i Općina Raša koji su u suradnji s komunalnim poduzećem 1. MAJ d.o.o. Labin i udrugom Put kao partnerima u projektu, osmislili projekt i aplicirali za sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje poticanja obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija u području zaštite okoliša i prirode. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira spomenuti projekt sa 40% . Jedan od osnovnih ciljeva ovog projekta je podizanje svijesti o zaštiti okoliša i održivom gospodarenju otpadom stanovnika te potaknuti građane, a prije svega djecu, na selektivno prikupljanje otpada.

Prvi su na red došli učenici 6.b razreda Osnovne škole Ivo Lola Ribar, koji su sa zanimanjem i iznimno velikom suradnjom i dijalogom pratili predavanje na temu načina prikupljanja otpada na teritoriju Labinštine koje provodi i organizira 1.MAJ d.o.o. Cilj predavanja je upoznati djecu s razlozima odvojenog prikupljanja otpada te mogućnostima koje imaju u mjestu stanovanja da i oni doprinesu smanjenju količine otpada koje završava na Deponiju. Predavanja sa ostalim razredima u ostalim školama odvijati će se prema dogovoru sa nastavnicima. 

 

Prvimaj.hr

 

 

 

 

otpad prvi maj komunalno radionice