Započela obnova škole na Katurama, Gradu odobreno bespovratnih 1,3 milijuna kuna

Započela obnova škole na Katurama, Gradu odobreno bespovratnih 1,3 milijuna kuna

18.7.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U tijeku su radovi na obnovi OŠ „Ivo Lola Ribar“, područne škole na Katurama. Projekt energetske obnove obuhvaća sanaciju poda, kapilarne vlage svih zidova prizemlja, sanaciju fasade i krova, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju kotlovnice sa zamjenom postojećeg kotla novim na pelete, rekonstrukciju prilaznog puta kotlovnici, te zamjenu postojećih ogrjevnih tijela i rasvjete novom. Na krovu škole su još 2015. godine postavljeni solarni paneli koji služe za pripremu tople vode.

Radove izvodi trgovačko društvo Maling d.o.o. iz Labina, a ukupna vrijednost projekta je 4.222.629,18  kn. U sklopu prijave za dodjelu bespovratnih sredstava, Gradu Labinu odobreno je ukupno 1.307.583,14 kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za ovaj projekt.

Trenutno se izvode radovi u unutrašnjosti škole te se završetak tih radova planira do kraja listopada. Zbog toga će od početka školske godine pa do završetka unutarnjih radova učenici polaznici škole na Katurama imati organiziranu nastavu u matičnoj školi. Nakon toga, nastavit će se radovi na vanjskom dijelu zgrade, a završetak svih radova, odnosno kompletna obnova predviđena je za sredinu prosinca.

oš ivo lola ribar pš kature pš kature kature oš ivo lola ribar obnova solarni paneli energetska obnova