Zaključci Stožera civilne zaštite Istarske županije | Gradonačelnik objavio mjere za Grad Labin: zatvara se kino, knjižnica, SC Franko Mileta, odgađaju sve manifestacije, sprovodi samo u krugu obitelji, barovi rade do 23h...

Zaključci Stožera civilne zaštite Istarske županije | Gradonačelnik objavio mjere za Grad Labin: zatvara se kino, knjižnica, SC Franko Mileta, odgađaju sve manifestacije, sprovodi samo u krugu obitelji, barovi rade do 23h...

10.3.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na današnjoj 19. sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije, na kojoj su prisustvovali i zamjenik župana koji obnaša dužnost istarskog župana Fabrizio Radin, istarski gradonačelnici, te načelnici stožera civilne zaštite istarskih gradova doneseni su zaključci s ciljem sprječavanja epidemije bolesti uzrokovane novim koronavirusom COVID-19, a koji su potom upućeni Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH, odnosno potpredsjedniku Vlade RH i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću te premijeru Vlade RH Andreju Plenkoviću.
 
O donesenim zaključcima i mjerama, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić danas je izvijestio članove Preventivnog tima Grada Labina kojem su prisustvovali  i  predstavnici općina Labinštine.

Zaključke možete pročitati OVDJE.

Prilozi

Zaključci 19. sjednice Stožera civilne zaštite Istarske županije - dostavljaju se


Gradonačenik Labina je na svojem Facebook profilu objavio mjere za Grad Labin:

"Svi znate da su u Labinu potvrđeni prvi pacijenti s koronavirusom na našem poluotoku. Mislim da zato moramo biti prvi i u odgovornom ponašanju. Stoga odmah na snagu stupaju mjere koje smo usuglasili na Stožeru civilne zaštite naše županije, pa vas sve molim da ih poštujemo. Paniku širiti nećemo, ali prvo sami moramo čuvati svoje zdravlje i zdravlje svojih sugrađana.


Mjere su sljedeće:


• Odgoditi do daljnjega sva okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru do 14. travnja.
• Zatvaraju se do daljnjega: Gradsko kino, knjižnica, Pučko otvoreno učilište, Narodni muzej Labin i Sportski centar Franko Mileta.
• Odgađaju se sve manifestacije, utakmice i treninzi.
• Poduzeće 1MAJ je uvelo mjeru da se sprovodi održavaju isključivo u krugu obitelji, a njihov mjesečni sajam se odgađa do daljnjeg.
• Preporuka svim građanima je da komunikaciju prema Gradskoj upravi i Domu zdravlja svedu na pozive telefonom i slanje e-maila.
• Radno vrijeme cafe barova ograničava se na razdoblje 6-23 sata, a gosti u njima trebaju držati preporučenu udaljenost od najmanje jedan metar.

Nadalje, želim vam reći kako smo u ime grada Labina zatražili od Nacionalnog stožera civilne zaštite RH da se zatvore i škole i vrtići. Čuvajte zdravlje, to je najveća vrijednost."
dom za starije raša dom za starije raša koronavirus zabrana zabrana posjeta zabrana okupljanja rada