Zajednički koncert Gradskog orkestra Labin i Orkestra iz Manzana za desetu obljetnicu priključenja Hrvatske Europskoj uniji

Zajednički koncert Gradskog orkestra Labin i Orkestra iz Manzana za desetu obljetnicu priključenja Hrvatske Europskoj uniji

29.6.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Zajedničkim koncertom Gradskog orkestra Labin i  Orkestra „M. Nereo Pastorutti“ iz Manzana (IT) na Titovom trgu u Labinu u subotu, 1. srpnja 2023. godine  s početkom u 20,30 u sklopu RE Petrove simbolično će se obilježiti još jedan značajan jubilej-a to je 10. godišnjica ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Dva orkestra s ukupno 57 glazbenika održati će 90 minutni koncert, od čega će nekoliko skladbi odsvirati zajednički. U slučaju lošeg vremena tijekom dana, kako se trenutno najavljuje, koncert će se prilagođavati satnicom vremenskim uvjetima.

Tom prigodom u Labinu će boraviti gradonačelnik Manzana Piero Furlani koji će sa gradonačelnikom Grada Labina Valterom Glavičićem razgovarati o radu Paritetne komisije (Grada Labina i Općine Manzano) u želji za što tješnjem povezivanjem građana naših gradova.  

Povijest suradnje i zajedničkih projekata dvaju prijateljskih i pobratimljenih gradova datira iz 1981. godine i  duga je 42 godine. Tih je godina, naime bilo odvažno surađivati i bratimiti se sa zapadno europskim zemljama, pa je tim važnije istaknuti da su  vrijednosti stvarane  u prijateljstvu Labina i Manzana temelj  Europe u  kojoj smo  mi  službeno posljednjih 10 godina. Europe temeljene na uvažavanju, razumijevanju i poštovanju,  Europe bez granica, jednakosti i ravnopravnosti.


gradski orkestar manzano obljetnica limena glazba