Zahtjev za tematsku sjednicu o Rockwoolu u ladici 7 mjeseci

Zahtjev za tematsku sjednicu o Rockwoolu u ladici 7 mjeseci

8.12.2008. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Društvo

ANTON PERUŠKO OPTUŽIO KRISTINU ĐUROVIĆ PREDSJEDNICU OPĆINSKOG VIJEĆA PIĆNA

Danas je u zgradi Istarske županije u Pazinu Predsjednik Županijske skupštine Anton Peruško održao konferenciju za medije na temu „Županijska skupština i Tvornica kamene vune Rockwool“ . „Sazvao presicu zbog uznemirenosti građana Pićna. Želja mi je istarskoj javnosti reći što je sve napravljeno u proceduri u okviru nadležnosti Predsjednika Istarske županije i njegove odgovornosti, te da obrazložim zašto nije raspisan referendum o tvornici kamene vune Rockwool“ , istaknu je na početku konferencije Peruško. Zbog tumačenja da je traženi referendum stvar državne uprave, a ne lokalne samouprave, Peruško je istaknuo kako nije bio spreman potrošiti četiri milijuna kuna, za rezultate referenduma koji ionako nikoga ne bi obvezivali. Peruško se u nastavku osvrnuo na zahtjev jedanaestorice vijećnika iz Županijske skupštine koji su od njega kao predsjednika zatražili sazivanje tematske sjednice po pitanju Rockwool-a.

„Točno je da je 11 vijećnika tražilo tematsku sjednicu, ali to je trebalo zatražiti Općinsko vijeće Pićna kao ovlašteni predlagač akta. Oni su to napravili još 29. travnja 2008. ali zahtjev je meni dostavljen tek 18. studenog 2008.! Apostrofiram ovdje odgovornost Kristine Đurović kao Predsjednice Općinskog vijeća Pićna koja je kao homo duplex taj predmet držala «u ladici» sedam mjeseci, a kao aktivistica od mene tražila hitne akcije“ rekao je Peruško.

„Neovisno o otvorenom pismu 1. 12. napisao sam dopis Županu i zatražio da na našu inicijativu pokrene proceduru za raspravljanje o temi Rockwool-a na sjednici Županijske skupštine i ta će se tema po hitnom postupku uvrstiti u dnevni red za 15. 12. Na ovu će sjednicu biti  pozvan načelnik Pićna predsjednica Općinskog vijeća Pićna, predstavnici tvornice Rockwool, te predstravnici ministarstva zaštite okoliša“ zaključio je Peruško.

Anton Peruško tematska sjednica Istarska županija Kristina Đurović Rockwool referendum