Zagrijavanje za doček na rabačkoj Rivi i u labinskom Alter Egu

Zagrijavanje za doček na rabačkoj Rivi i u labinskom Alter Egu

31.12.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Riječki Sunset Acoustic Duo zagrijavao je na slabo posjećenoj rabačkoj rivi mještane i posjetitelje danas u jutarnjim satima. Uz jutarnju šetnju, nudilo se i kuhano vino u ugostiteljskim objektima na rivi u Rapcu gdje je bilo dvadesetak mještana u svakom kafiću ali izostao je veći dolazak Labinjana. Njih nekoliko stotina okupilo se na tradicionalnom dočeku Nove godine u podne u caffe baru Alter ego u Labinu i na platou ispred kafića gdje su zaplesali i zapjevali uz Laguna band i labinsku pjevačicu Silviju Rejec Martinčić, nakon čega se za glazbu pobrinuo DJ No name.

Bio je to posljednji i dobro posjećeni ovogodišnji event u gradu Labinu koji je bio i pokrovitelj ovog druženja na koji su stigli posjetitelji iz cijele Labinštine. Osim u glazbi uživali su u kuhanom vinu i druženju sa prijateljima.

Grad Labin ne organizira doček Nove godine na otvorenom pa će mnogi Labinjani večeras na put u Pulu, Poreč ili Rovinj - no, kako saznajemo u razgovoru sa sugrađanima, ipak će najveći broj Labinjana najluđu noć u godini provesti kod kuće. U Rapcu su otvoreni hoteli tvrtke Maslinica, Mimosa, Hedera i Narcis, te hotel Valamar Sanfior, tvrtke Valamar Hotels & Resorts u kojima boravi oko 1.600 gostiju iz Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke i Hrvatske i za njih se organizira svečana večera s dočekom Nove godine. Hoteli ostaju u otvoreni četiri dana.

Sutra, 1. siječnja, na plaži pored svjetionika u 13 sati organizira se tradicionalno novogodišnje kupanje na koje će uz Rapčane i Labinjane stići i grupa Pazinjana.


Branko Biočić


doček u podne nova godina laguna bend Sunset Acoustic Duo