Za vikend se očekuje pojačan promet, vozači oprez!

Za vikend se očekuje pojačan promet, vozači oprez!

29.4.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Budući da nam Praznik rada ove godine pada na četvrtak vjerojatno će se većina Hrvata kao i stanovnici susjednih nam država odlučiti spojiti neradni dan s vikendom i nekamo otputovati. Upravo iz tog razloga policija tijekom vikenda očekuje pojačan promet na istarskim cestama te stoga upozorava sve vozače na veći oprez i odgovornost u vožnji.

 

- S obzirom da su u 90 posto teških prometnih nesreća najčešće greške vozača neprilagođena brzina, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, a u sve većem broju i vožnja pod utjecajem alkohola apeliramo na vozače da brzinu prilagode uvjetima na cesti te da poštuju sva pravila i propise kako bi se izbjegle tragedije, poručio je policijski službenik Gianfranco Tromboni.

 

Na posebnu pozornost i izbjegavanje pretjecanja u nepreglednim zavojima pozivaju se vozači na Ipsilonu, a vozače teretnih vozila policija upozorava da ukoliko se stvori kolona auta iza njih da se zaustave na mjestima predviđenim za zaustavljanje i propuste kolonu. Policija također apelira na mlade vozače u dobi od 20 i 25 godina, koji su po statistikama izazvali najveći broj nesreća, da ne voze pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

 

Prometna policija tijekom produženog vikenda kontrolirati će promet na području cijele Županije.

prometna kultura oprez vozači policija kontrola prometa promet praznik rada gužve