Za decentralizaciju se treba izboriti u Istri, a ne Bruxellesu/ Ladonja podržava Damira Kajina/ Jakovčić podržao Vladu

Za decentralizaciju se treba izboriti u Istri, a ne Bruxellesu/ Ladonja podržava Damira Kajina/ Jakovčić podržao Vladu

17.12.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Svrstavanje hrvatskog rejtinga u smeće očekivana je odluka kreditnih agencija, rekao je na konferenciji za novinare saborski zastupnik Damir Kajin. Dodao je da će to rezultirati rebalansom državnog proračuna, a slijedom toga i onih županijskih te lokalnih. Ta će odluka svakako poskupiti zaduživanje državi i gospodarstvu, ali i građanima. Bez obzira na sve, Kajin vjeruje da će Istra u idućoj godini imati veće investicije nego u prethodne dvije. Dodao je: (ton – Damir Kajin).

Kazao je i kako će u Istu stići više novaca nego ikada dosada: (ton – Damir Kajin 1). Osvrnuo se i na autonomiju o kojoj se u posljednje vrijeme ponovno govori: (ton – Damir Kajin 2).  Komentirajući koaliciju "Jakovčić, don Grubišić, PGS“ za izbore za Europski parlament kazao je kako od toga neće biti ništa. Bitno je rekao je da je Jakovčić nedavno skrušeno molio Milanovića da mu oprosti, a nedavno je Savjet IDS-a, kako je kazao donio odluku da ne podržava Kukuriku koaliciju za Europski parlament. Po njemu to i nije bitno, ali bitno jeste: (ton – Damir Kajin 3).

 

---

 Ladonja podržava posljednje javne istupe  Damira Kajina  koji razotkriva  način vladanja u Istri  župana Ivana Jakovčića i IDS-a. U svojim izjavama Kajin potvrđuje  upravo ono na što Ladonja ukazuje već nekoliko godina, a to je da Istra samo deklarativno živi demokraciju. Nakon dvadeset godina vladavine IDS-a imamo političare na vlasti koji su je  privatizirali, a od  politike napravili visoko profitabilan privatan biznis,

zaboravljajući na svoje birače i javni interes koji bi trebao biti iznad svega. Ladonja će podržavati sve one koji rade na  razotkrivanju i promoviranju istine, poput posljednjih istupa Damira Kajina, ne zbog toga što smatra da je on taj koji će donijeti promjene u Istri, već smatramo da  bi bilo kakva promjena koja bi prekinula  IDS-ovu vladavinu straha i jednoumlja  bila dobrodošla i korisna za građane. Uostalom, upravo su se građani okupljeni pod krošnjom Ladonje suprotstavili nedemokratskom i netransparentnom radu IDS-a i njegovih čelnika, na lokalnim izborima 2009. godine.

 

---

 

 Imali smo potrebu izaći u javnost zbog svega što se dogodilo o proteklih 48 sati. Naša ocjena je da se nalazimo u kritičnom trenutku za budućnost Hrvatske.  Iza nas su mnoge uzaludno potrošene godine i sve ovo što se događa u proteklo vrijeme, pogotovo s kreditnim rejtingom Hrvatske, zahtjeva trenutačni zaokret, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić

nadodavši da IDS čvrsto podržava Vladu, ali da očekuje hitne reforme korake. - Licemjerno je od opozicije tražiti ostavku Vlade. Reforme ne moraju uvijek značiti rezove, IDS predlaže aktivni pristup reformama. Krizu trebamo rješavati poticajima, a ne rezovima. Samo nova velika, ali i mala ulaganja mogu riješiti ovu situaciju, rekao je  Jakovčić.

 

 

 

 

politika lokalni izbori uzbori izbori 2013 kajin ladonja jakovčić