Webinar: Digitalna transformacija i modernizacija komunikacija ruralnog područja Općine Kršan 26.11. 2020.

Webinar: Digitalna transformacija i modernizacija komunikacija ruralnog područja Općine Kršan 26.11. 2020.

25.11.2020. // Kršan.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo


Općina Kršan organizira online prezentaciju za stanovnike Općine Kršan na temu Digitalna transformacija i modernizacija komunikacija ruralnog područja Općine Kršan, koju će voditi Saša Kranjac, vlasnik obrta Kranjac, obrt za informatičke usluge, Azure Solutions Architect, Microsoft Most Valuable Professional, Microsoft Certified Trainer Regional Lead i izrađivač studije „Digitalna transformacija i modernizacija komunikacija ruralnog područja Općine Kršan“.


Prezentacija će se održati online putem platforme Microsoft Teams, u četvrtak, 26. studenoga 2020., od 19 do 20 sati.


U tijeku je izrada studije pod nazivom „Digitalna transformacija i modernizacija komunikacija ruralnog područja Općine Kršan“.  Studija je koncipirana kao studijsko-analitički dokument sa prijedlozima konkretnih tehnoloških rješenjima koji će omogućiti optimalnu digitalizaciju cijelog područja općine Kršan. Stoga će se u predmetnoj studiji analizirati kapaciteti i kvaliteta postojeće informacijsko-komunikacijske infrastrukture, poznati planovi njenog unaprjeđenja, potencijali budućeg razvoja, zatim potrebe općinske Uprave, poduzetnika i obrtnika, OPG-ova, privatnih iznajmljivača i dr., kao i stanovništva, te posjetitelja i turista.


Proces izrade predmetne studije podrazumijeva provođenje anketnog istraživanja, održavanje barem jedne tematske radionice na kojoj će izrađivač studije istražiti stavove, očekivanja i preferencije lokalnih dionika (poduzetnika i obrtnika, poljoprivrednika, djelatnika javnih ustanova i institucija (škola, dječji vrtić, općinska Uprava i dr.), građana). Nakon izrade studije, izrađivač će zainteresiranoj javnosti prezentirati rezultate studije, te ih upoznati sa mogućnostima digitalizacije za unaprjeđenje poslovnih proces i kvalitete života na području Općine Kršan.


 Prijave se primaju do četvrtka, 26.11.2020. do 17h isključivo putem obrasca na linku: https://bit.ly/360mGtl  kako bi mogli dobiti poveznicu za sudjelovanje na on line prezentaciji.


 Anketa će biti dostupna na linku https://bit.ly/33cIn7G  do 4.12.2020.


 Izrada predmetne Studije financira se sredstvima Mjere 20 »Tehnička pomoć« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. -2020. 


kršan općina kršan webinar ruralno područje digitalizacija