Vrtić može primiti svu kršansku djecu

Vrtić može primiti svu kršansku djecu

2.10.2017. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svečanosti službenog otvorenja Dječjeg vrtića Kockica u Kršanu u subotu su nazočili predstavnici Ministarstva znanosti obrazovanja i predškolskog odgoja, predstavnici Istarske županije, Grada Labina i okolnih općina, zaposleni u Dječjem vrtiću, te predstavnici domaćina, i osnivača, Općine Kršan, a prigodni program upotpunili su i uljepšali polaznici starije grupe predškolaca.

 

Dječji vrtić Kockica vrijedan četiri milijuna kuna sagrađen je u samo godinu dana na općinskom zemljištu na lokaciji Pristav u Kršanu, te okružen livadom. Čitavu investiciju, uključujući dodatnih milijun kuna za opremanje pedagoške ustanove, financirala je Općina Kršan. Dječji vrtić može primiti 60 polaznika razmještenih u tri pedagoške grupe. Nekadašnji jedini općinski dječji vrtić, onaj u Potpićnu, postao je tako sada jasličko odjeljenje ovoga kršanskog vrtića.

 

U potpićanskim jaslicama tako je trenutno smješteno 30 malih polaznika razmještenih u dvije pedagoške skupine. Dječji vrtić Kockica ima 19 zaposlenih, od kojih je samo viša medicinska sestra zaposlena na pola radnog vremena. Devet djelatnika je u kršanski vrtić prešlo iz područnog odjeljenja Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac u Potpićnu, dok je desetero novozaposlenih (ravnatelj, tajnik-računovođa, četiri odgajateljice, pedagog, dvije spremačice, te domar vozač). (Katarina ŠOŠTARIĆ-PERKOVIĆ)

 

 

dječji vrtić kršan dječji vrtić kockica