Vrši li se pritisak na protivnike Rockwoola? Izjava Mladena Rovisa povodom današenjg privođenja u PP Labin

Vrši li se pritisak na protivnike Rockwoola? Izjava Mladena Rovisa povodom današenjg privođenja u PP Labin

22.9.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Dana 22.09.2009. oko 13 sati dva policijska djelatnika PP Labin sproveli su me s radnog mjesta na informativni razgovor u labinsku policijsku postaju. Službeni razgovor obavili su dvojica djelatnika kriminalističke policije, a razlog današnjeg privođenja na informativni razgovor su navodne prijetnje koje su upućene A. T. Ormuž od strane nepoznatih pošiljaoca SMS poruka te ispis telefonskih brojeva poslanih poruka i razgovora s istog broja među kojima je navodno nađen i broj mog privatnog mobitela.

Meni osobno spomenuti broj mobitela nije poznat, kao ni ostala dva koji su bili predmet današnje policijske istrage. Smatram da je konačni cilj policijskih informativnih razgovora zastrašivanje lokalnog stanovništva te konstantna težnja za zamjenu uloge žrtve i nasilnika. Policija se javno deklarira kao institucija koja štiti Ustav RH, međutim dosadašnje postupanje dokazuje kako ni pred Ustavom a ni pred zakonom ove države nismo svi jednaki budući da organi reda privode građane koji štite pravo na život u zdravom okolišu, a institucije ove države među kojima je i policija RH štiti deklarirane zagađivače.

O današnjem događaju obaviještene su i institucije za zaštitu ljudskih prava. 

Mladen Rovis

rockwool anđelka toto ormuž privođenje kazneno djelo prijetnje crna kronika pritisak pp labin policija okoliš informativni razgovor