Vrlo uspješna 2017. godina za JK Ippon Labin

17.1.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Prošla 2017.  godina je za judo klub Ippon bila vrlo značajna i jako uspješna, donijela je državnog prvaka i dvije brončane medalje sa Prvenstava Hrvatske i mnogo odličja sa ostalih natjecanja, organizirali su tri turnira od kojih su dva održani u novoj velikoj dvorani SC Franko Mileta te se mogu pohvaliti i završenim školovanjem dvoje trenera.

 

Svaki uspjeh je dragocjen, ali medalje sa državnih prvenstva donose poseban ponos jer se natjecatelji testiraju u konkurenciji najboljih boraca u Hrvatskoj, a isto tako iza svakog od tih odličja stoje sati uloženog dodatnog rada natjecatelja i trenera uz planiranje kako iz svakog pojedinog borca izvući maksimum. Kada natjecatelj nakon mjeseci napornog treniranja i priprema zakorači na postolje preuzeti medalju za koju je radio, sreća i ispunjenje su gotovo neopisivi.

 

Niz državnih uspjeha otvorili su Petar Dundara i Ricardo Bolterstein na Prvenstvu Hrvatske za kadete održanom u veljači u Zagrebu. Petar Dundara se u kategoriji -50kg, od ukupno 14 natjecatelja, četirima pobjedama uspio domoći najvišeg postolja i titule državnog prvaka. Njegov je uspjeh utoliko veći što je godištem pripadao uzrastu mlađih kadeta i na prvenstvu se borio u uzrastu dečki tri godine starijih od njega. Ricardo Bolterstein se okitio brončanim odličjem u kategoriji -90kg. Nakon jedne upisane pobjede, gubi borbu za ulazak u finale. Vraća se jako u repasažu i odnosi pobjedu u borbi za treće mjesto.Brončano odličje na Prvenstvu Hrvatske u uzrastu do 14 godina osvojila je Paola Širol. U konkurenciji od 11 natjecateljica u kategoriji -63kg, odlično otvara natjecanje i pobjeđuje dvije borbe, a potom gubi borbu za finale. Odlučnost za osvajanje medalje pokazala je u narednoj borbi gdje sigurnim bacanjem pobjeđuje protivnicu i osvaja treće mjesto.Uspješni su bili i na ostalim natjecanjima, ove su godine nastupili na čak 27 turnira i osvojili ukupno 264 medalje. Posebno su se istaknuli na regionalnoj razini gdje su na kraju sezone, zbrajajući rezultate četiri međužupanijska turnira, u konkurenciji 11 klubova zauzeli 4. mjesto, a odličan su rezultat ostvarili i na Prvenstvu županije osvojivši drugo mjesto u ukupnom poretku u konkurenciji od sedam klubova. Još jedan značajan ekipni uspjeh ostvarila je ekipa dječaka osvojivši 2. mjesto Županijske Judo Lige.

 

Najbolji natjecatelji u 2017 godini su bili do 8 godina je najbolja u prošloj sezoni bila Ana Fonović, do 10 godina Darian Živolić, do 12 godina Lukas Jakovljević, do 14 godina Paola Širol, do 16 godina Petar Dundara, do 18 godina Ricardo Bolterstein i u seniorskom uzrastu najodlikovaniji natjecatelj bio je Petar Basanić.

 

U organizaciji JK Ippon u veljači je u Rijeci održan međunarodni turnir Labinska Republika, a u studenom su u velikoj dvorani novog Sportskog centra Franko Mileta organizirali zadnji ovogodišnji međužupanijski turnir Ippon, a potom i Prvenstvo županije.

 

Trenerica mlađih uzrasta Nikol Boneta i trener kadetske, juniorske i seniorske ekipe Vedran Pizentić su uspješno završili obrazovanje za trenera juda organizirano od strane Hrvatske Olimpijske Akademije i Hrvatskog Judo Saveza. Obrazovanje je trajalo tri semestra i uključivalo je učenje općih znanja trenerske metodologije i planiranja trenažnih ciklusa te teorijski i praktični dio učenja juda za sve uzraste. Klub se sada može pohvaliti sa tri školovana trenera juda. Sva postignuća i uspjesi ne bi bili mogući bez velike potpore i financijske pomoći koju klub prima, te se ovom prilikom zahvaljujemo ponajviše sa svim roditeljima koji nas podržavaju u našem radu, Sportskoj zajednici Grada Labina, i svim sponzorima.

 

Upisi u judo klub IPPON mogući za sve uzraste svakim danom od 18:00 do 21:00 sat u dvorani judo kluba koji se nalaze u zgradi samačkog hotela sa bočne strane.


ricardo bolterstein paola širol jk ippon labin jk ippon petar dundara