Stampar M - Stampar

Vrhunac Labin Art Republike: Rapsodija zvuka u srcu Staroga grada

Vrhunac Labin Art Republike: Rapsodija zvuka u srcu Staroga grada

16.7.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sinoć se, u sklopu Labin Art Republike – ljetnoga festivala čiji je cilj buđenje labinske starogradske jezgre, održao izvanredni koncert benda Loell Duinn, koji je nadmašio sva očekivanja i, doslovno bez riječi, ostavio mnogobrojnu publiku, koja je došla podržati svoje Labinjanke i Labinjane.

 

Loell Duinn je, kako saznajemo od člana benda Alena Zarifovića, nastao dvije tisuće i druge godine, kada su vokal Olja Frolo i on odlučiti sakupiti sve glazbene ideje i projekte koji datiraju još od davne devedeset i pete.  Hod kroz vrijeme i nova iskustva, kako kažu, nastavljaju priključenjem dva nova člana, Goran Brescem i Patrikom Šćirom s kojima Loell Duinn postaje potpun i stabilan projekt. Krativnost i inovacije za ovaj su fantastičan bend svakodnevica, pa su sinoć odlučili prirediti iznenađenje i po prvi puta dovesti flautisticu koja će oplemeniti njihove izvedbe. Radi se o Ivoni Kiršić koja se savršeno uklopila u Loell, toliko da je nemali dio publike mislio da se radi o stalnom članu benda.

 

Autorske skladbe pisane na šarolikim jezicima, počevši od arapskog, preko lokalnih dijalekata do fiktivnih riječi, upotpunjene harmonijom najrazličitijih ritmova, bili su gađanje „u sridu“ za organizatore, pošto slobodno mogu zaključiti da je ovim koncertom ovogodišnje izdanje Republike doživjelo vrhunac. Ukoliko tome dodamo izvanredne glasovne sposobnosti Olje Frolo, ponajboljeg ženskog vokala ovih prostora, možemo reći da je noć bila gotovo Ivanjska – snovita, kao iz bajke.

loell duinn koncert olja frolo alen zarifović kod špine labin art republika