Vranja: U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 28-godišnjak (1,44 promila) uslijed izlijetanja i prevrnuća

Vranja: U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 28-godišnjak (1,44 promila) uslijed izlijetanja i prevrnuća

26.6.2023. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U dane vikenda od 23. do 25. lipnja je na području Policijske uprave istarske evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih sedam nesreća s ozlijeđenim osobama i šest nesreća u kojima je nastala samo materijalna šteta. Dvije su osobe zadobile teške tjelesne ozljede među kojima i jedna vozačica motocikla, dok je sedam osoba lakše ozlijeđeno.   

Jučer je u vremenu od 14 do 19 sati na području Policijske postaje Labin sukladno najavi provedena prometna akcija “Kontrola vozača mopeda i motocikala“, uz angažiranje mobilnog tima Policijske uprave istarske. Tijekom provođenja prometne akcije kontrolirano je 70 vozila i vozača, od kojih 36 vozača motocikala. Utvrđeno je ukupno 24 prekršaja iz oblasti Zakona o sigurnost prometa na cestama, od kojih 5 prekršaja vozača motocikala.
 
Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 635 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 29 vozača i devet vozila.

Utvrđeno je 455 prekršaja, od kojih izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 121 prekršaj,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 118 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 17 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti alkohola i droga – 6 prekršaja,
  • upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje – 2 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 66 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 9 prekršaja
  • ostali prekršaji – 116 prekršaja 

Pazinska je policija 24. lipnja oko 4 sata zabilježila prometnu nesreću kod mjesta Vranja u kojoj je 28-godišnjak lakše ozlijeđen nakon prevrtanja automobila na krov.
Do nesreće je došlo kada je vozač upravljao osobnim automobilom riječkih registracijskih oznaka iz smjera tunela Učka u smjeru Vozilići, kada je u blagom zavoju prešao ulijevo pri čemu je udario u betonski rubnjak i niski kameni masiv. Uslijed slijetanja u gusto raslinje, automobil se odbio od zemljanog nasipa te se prevrnuo na krov.

Vozač je prevezen u riječku bolnicu gdje je potvrđeno kako je zadobio lake tjelesne ozlijede, a alkotestom je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.44 promila. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača se pokreće prekršajni postupak.


Foto: MUP

prometna nesreća vranja policija