Vozni park Labinštine ima visoku razinu ispravnosti

Vozni park Labinštine ima visoku razinu ispravnosti

30.8.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U današnjim vremenima kada na cestama  ima sve više automobila i ostalih motornih vozila, i kada je njihova snaga sve jača, važno je da je ispravnost istih na što većoj razini. Od labinske Stanice Za Tehnički Pregled vozila dobili smo podatke u kakvom su stanju motorna vozila čiji vlasnici pregled vrše u Labinu. Tako je u protekloj godini pregledano sveukupno 12 533 vozila, od te brojke bilo je neispravno 2 637 ili 21 posto.

Broj vozila koja su pregledana na EKO-testu bio je 10 509, od kojeg je 423 vozila ili 4 posto bilo neispravno. Preventivno je izvršen pregled na 611 vozila, neispravnih je bilo 109 ili 17 posto, a 76 vozila bilo je preventivno pregledano i tu su bila 3 neispravna, ili samo 3 posto. Stanica vrši i periodične preglede kočnica prvenstveno na teškim vozilima koja služe za prijevoz putnika ili teškog tereta.

Takvih je pregledano 315, neispravnih pri prvom pregledu bilo je 48 ili 15 posto. Kod vozila kojima je potrebna potvrda o posebnim uvjetima, te su zbog iste dužni obaviti tehnički pregled, a tu pripadaju autobusi, kamioni, automobili i kombiji koji se bave taxi službom, bilo je pregledano 1 104, od toga neispravnih 209, ili postotak neispravnih od 18 posto.

Od Direktora Labinske Stanice za Tehnički Pregled, Zdravka Vidaka doznajemo, da je postotak neispravnih vozila na razini državnog prosjeka, pa čak i nešto bolji. Po čemu se da zaključiti da našim cestama ipak prometuju  ispravna motorna vozila.

 

tehnički pregled vozila registracija