Vonđelić – radionica za učenike povodom Božića u Gradskoj galeriji Labin

Vonđelić – radionica za učenike povodom Božića u Gradskoj galeriji Labin

18.12.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Od srijede, 16. prosinca do petka, 18. prosinca 2009. u Gradskoj galeriji Labin održala se likovna radionica posvećena Božiću. Radovi će se predstaviti jednodnevnom izložbom koja će se otvoriti u srijedu, 23. prosinca 2009. u 18 sati u Gradskoj galeriji Labin, kada će nastupati i Romina&Romina iz Dječjeg zbora Mornica izvodeći pjesmu Molitva anđelu, prvonagrađenu skladbu na Festivalu dječje duhovne glazbe u Vodnjanu od prije dvije godine. Pjesma je odnijela i nagradu za najbolji tekst kojeg potpisuje voditeljica zbora Aleksandra Korolija.

 

Slijedećeg dana, na Badnjak, skulpture anđela ćemo donirati javnim ustanovama Labinštine - Domu zdravlja, Staračkim domovima, Vatrogasnoj postaji, Dječjim vrtićima, MUP-u i drugima. Pod nazivom ''Vonđelić'', dijalektalnoj inačici riječi ''anđelić'', radionica je posvećena skulpturalnom osmišljavanju motiva anđela, i to od otpadnog materijala - metala, drva, kartona i tekstila. Princip reciklaže otpada poučava jednostavnosti ekološkog ponašanja.

 

Radionica je okupila tridesetak učenika iz škola s područja Raše i Labina, a vodila ju je grafička dizajnerica Ivona Verbanac. Specifičnost izložbe biti će postav. Figure anđela koje dosežu preko jednog metra, lebdjeti će u prostoru između prvog i drugog kata galerije.

 

Likovne radionice koje Gradska galerija ostvaruje drugu godinu zaredom, imaju namjeru zbližiti učenike s galerijskom djelatnošću, stvarajući tako buduću galerijsku publiku. U tome je od velike važnosti suradnja s profesoricama likovne kulture, Anessom Alagić Negri, Alidom Blašković, Narcisom Adalgisom Škopac i Sonjom Škalamera.

 

Nakon izložbe u galeriji, posjetitelji će se uputiti u Narodni muzej preko puta galerije, gdje će se u 19 sati otvoriti izložba likovne radionice ''Kao ribe u vodi'' Društva za inkluziju Zagreb, koje su cjelokupnu izložbu od pedesetak radova donirali Holcimu kao suorganizatoru 5. kolonije za osobe s posebnim potrebama na Skitači. Radovi su pretežno od gline (keramika), uz nekoliko primjeraka tapiserije, a bave se temom ribe.

 

alida blašković kultura vonđelić ivona verbanac likovna radionica radionica božić gradska galerija narcisa adalgisa škopac sonja škalamera