Voga Teleferika otvorila rabačku sezonu: Barkarijoli doveslali do pršuta, cure ostavila Bildere iza leđa

Voga Teleferika otvorila rabačku sezonu: Barkarijoli doveslali do pršuta, cure ostavila Bildere iza leđa

28.4.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

RABAC - Marin Bubić, Marko Škopac, Rino Zulian, Igor Munjas i David Čenjul iz momčadi Barkarijoli doveslali su do pršuta, prve nagrade jučerašnje, devete Voge Teleferika u Rapcu, na kojoj se natjecalo šest posada. Pravo iznenađenje utrke barki, koja tradicionalno simbolično otvara turističku sezonu u ovom mjestu, osvojeno je drugo mjesto Čiste petice, jedine ženske posade.

Maja Babić, Maja Knapić, Dea Čekada, Iva Čekada i Matea Zupičić ostavile su iza sebe i ekipu znakovitog naziva Bilderi, za što su nagrađene jednodnevnim izletom na Krk.

»Ca bilderi su tek treti? Ja, ma oni forsiraju, a tu je tehnika bitna, tehnika!«, komentar je gledatelja koji smo uhvatili nakon utrke. »Ipak smo mi rabački ribari!«, ustvrdio je pak netko od Barkarijola netom što su ušli u cilj.

- Premalo je ovdje događaja i zabave pa ovakve manifestacije dođu kao pravo osvježenje. Zato smo Vogu željele poduprijeti našim sudjelovanjem. Ciljamo dokazati da ne odlazimo ni za što u teretanu i fitnes, kazale su nam uoči finala cure iz Čiste petice.
S nešto manje uspjeha veslali su sastavi Ronioci, Sušnjevica i Termoelektrana Plomin. Pristojno ispunjena rabačka riva popratila je i nadmetanje u potezanju konopa, a fešta uz besplatno vino i srdele potrajala je do večeri. Ritam veslačima udarao je labinski Gradski orkestar te Alen Lazarić i njegovi Anđeli, dok je voditelj bio Darko Batelić Pipica.

Vogu organiziraju mještani Rapca, odnosno udruga Voga Teleferika i Jedriličarski klub Kvarner.

Napisao i snimio I. RADIĆ

Voga teleferika utrka čamci riva fešta čista petica jedriličarski klub kvarner teleferika Rabac labinski gradski orkestar