Vodovod uspješno završio tri značajna projekta

Vodovod uspješno završio tri značajna projekta

11.3.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinski Vodovod uspješno je realizirao tri projekta javne vodoopskrbe i odvodnje. Saniran je cjevovod Breg – Brdo. Sanacija postojećeg transportnog, azbest-cementnog cjevovoda dužine 3905 metara kojim distribuira pitka voda iz vodospreme Breg u vodospremu Brdo izvedena je cijevima od nodularnog lijeva, duktil DN 400.

 

Investicija je započela 2012. godine, nastavila se u 2013. i dovršena je krajem 2014. godine te je od vitalnog značaja za vodoopskrbu grada Labina. Sanaciju postojećeg transportnog, AC cjevovoda bilo je nužno izvesti zbog dotrajalosti što je rezultiralo povećanim gubicima vode. Investicija je sufinancirana sredstvima Hrvatskih voda po modelu 90:10 i 80:20 posto, a ukupno je teška 6.616.620 kuna.

 

Krajem prošle godine završena je i rekonstrukcija cjevovoda od vodospreme Plomin do naselja Pristav u Kršanu. I ova investicija počela je 2012.godini, a sufinancirana je sredstvima Hrvatskih voda po modelu 90:10 i 80:20 posto. Rekonstruiran je postojeći cjevovod u cilju dugoročnog i kvalitetnog rješavanja opskrbe vodom i protupožarne zaštite tog područja.

Zahvat je obuhvatio zamjenu cjevovoda na potezu od vodospreme Plomin, preko naselja Vozilići do zone Pristav na području Općine Kršan, cijevima nodularnog lijeva, duktil DN 200. Rekonstrukciju postojećeg azbest-cementnog cjevovoda bilo je nužno izvesti zbog dotrajalosti što je rezultiralo povećanim gubicima vode te isti nije zadovoljavao potrebe buduće izgradnje.

 

Vrijednost radova iznosila je 4.065.882 kuna. Labinski Vodovod izgradio je i vodovodni ogranak Šumber – Stari grad, projekt težak 373.615 kuna. Realizacijom novog opskrbnog cjevovoda od spoja na postojećem transportnom cjevovodu kod sela Jurani pa do Staroga grada Šumber osiguralo se kvalitetno rješavanje opskrbe vodom kao i propisna protupožarna zaštita. Novi cjevovod izveden je u dužini od 550 metara cijevima nodularnog lijeva, duktil DN 100 i reducir stanicom na priključku.

 

 

Foto: Arhiva Glasa Istre

 

 

 

vodovod labin cjevovod voda vodovod dino škopac