Vodovod Labin o kvaru na pročistaču otpadnih voda u Raši

Vodovod Labin o kvaru na pročistaču otpadnih voda u Raši

16.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Općinska načelnica Raše zbog nesnosnog smrada koji se ovog tjedna širio iz kanala u Krapnu i Raši zatražila je službeno očitovanje Trgovačkog društva Vodovod Labin, koje upravlja javnom vodoopskrbom i odvodnjom. "U utorak, 14. srpnja, na uređaju za pročišćavanje voda u Labinu imali smo tehničkih poteškoća uslijed pregaranja pumpi na taložnici uređaja. Popravku kvara se pristupilo interventno te je postavljena zamjenska pumpa. Tijekom promjene pumpi došlo je do promjene režima rada uređaja, što je rezultiralo promjenom kvalitete pročišćavanja koje je privremeno bilo lošije kvalitete od uobičajene. Stanje se tijekom dana normaliziralo te je kvaliteta pročišćavanja vraćena u prvobitno stanje", odgovorili su iz Vovovoda.

Iz tvrtke su se ujedno ispričali građanima Krapna i Raše, uz napomenu da će se ubuduće pokušati organizirati i za ovakve situacije.

Općinska načelnica Raše zamolila je odgovorne u Vodovodu da ubuduće djeluju promptno, odnosno  da po nastanku kvara trenutno obavijeste Općinu i javnost, te poduzmu mjere za saniranje štete.
 
rasa.hr
 
 

kanal raški kanal pročistač smrad kvar vodovod labin vodoopskrba općina raša glorija paliska bolterstein