Vodnjanski ex tempore: nagrađena i labinska umjetnica Tea Bičić

Vodnjanski ex tempore: nagrađena i labinska umjetnica Tea Bičić

31.8.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Slikarski ex tempore u Vodnjanu ovog je vikenda doživio svoje 12. izdanje, u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjana, na temu "Pod voltom: život i povijest Vodnjana". Stručni žiri u sastavu povjesničari umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner i Marino Baldini te predstavnik Talijanske unije i Narodnog sveučilišta iz Trsta Furio de Denaro dodijelio je glavne nagrade, koje je donirala Turistička zajednica grada Vodnjana.

Prvu nagradu u vrijednosti od četiri tisuće kuna osvojila je Riječanka Mirna Sišul, druga nagrada u vrijednosti od tri tisuće kuna pripala je Petru Brajnoviću iz Rovinjskog Sela, dok je treću nagradu u vrijednosti od dvije tisuće kuna osvojila još jedna Riječanka, Goranka Supin. Nagradu sponzora u iznosu od dvije i pol tisuće kuna osvojila je labinska slikarica Tea Bičić, dok je nagrada galerije Milotić pripala Slobodanu Kokotoviću.

 

- Drago nam je primijetiti da Vodnjan svake godine doživljava promjene. Zamislite samo da između ovih fasada teče voda, Vodnjan bi izgledao poput male Venecije. Upravo zato nam je drago da vodnjanska kulturna i likovna scena idu uzlaznom putanjom. Izbor ovih radova još jednom ide u prilog toj tvrdnji, kazala je povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner u ulici Forno grande, gdje su bili izloženi svi radovi ovogodišnjih sudionika.

Slikarski ex tempore ovom je prilikom okupio 75 umjetnika s ukupno 112 radova u raznim tehnikama. Valja istaknuti da je stručni žiri u moru radova izabrao one suvremenog izričaja te da će ovakvim načinom valorizacije struka zasigurno u budućnosti mijenjati opću svijest i poglede prema likovnoj umjetnosti u manjim sredinama. (V. ŠILIPETAR)

 

tea bičić umjetnost kultura slikarstvo nagrada ex tempore vodnjan marina sišul gorka ostojić cvajner