Voda naših kalanica u industrijskom okruženju

19.6.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ekologija

LABIN - Kristian Mohorović, Dominik Načinović i Ivan Miškulin, učenici drugog razreda gimnazije i Erik Žufić, učenik drugog razreda elektrotehnike Srednje škole Mate Blažine iz Labina sudjelovali su, pod vodstvom stručnog učitelja Alena Šestaka, na prošlotjednom Otvorenom eko danu u Sisku.
Prezentacijom svojeg projekta “Voda naših kalanica” izazvali su veliko zanimanje publike, ali i stručnih sudionika skupa. Riječ je o radu ostvarenom pod vodstvom mentorica Mire Hrvatin i Čede Perko, koji je na državnom Globe natjecanju osvojio prvu nagradu u skupini Hidrologija. Domaćin eko dana, medunarodnog susreta eko škola, bila je
OŠ “22. Lipnja” u sklopu projekta “Život u industrijskom okruženju” kojemu je namjera učenike potaknuti na projekte očuvanja okoliša u vidu održivog razvoja. Labinska srednja škola uključila se na poziv Viktora Simončića, uglednog ekologa, a pokrovitelj nastupa bio je pićanski Rockwool Adriatic. R. S.

 

*NAPOMENA:

Ovaj članak prenosim iz Glasa Istre (18.06.2011.) samo iz razloga da NIKEI-u dokažem da sam u pravu i da priča "Labinski srednjoškolci na 2. otvorenom eko danu u Sisku" na kojem je predavanje održao i ugledni, po svemu sudeći nezavisni ekolog gospodin Viktor Simončić ima i posebnog pokrovitelja tog nastupa i to ni manje ni više nego tvornicu Rockwool Adriatic d.o.o. iz Pićna.

Podsjetnik onima koji su zaboravili ili ne znaju tko je Viktor Simončić!

Viktor Simončić je, ne tako davno, bio voditelj prezentacije o Taliju u lovačkom domu u Kukurinima, a svi jako dobro znamo kako je prezentacija završila. Meni ovaj članak gore samo potvrđuje razmišljanja mnogih kako je i koliko predavanje o taliju bilo nezavisno. 

Pročitajte tekst pa sami zaključite!

Viktor Simončić Istra Rockwool Talij Kršan srednja škola Pićan Labin