Vlč. Sudac u Raši navijao za HDZ i time srušio predizbornu šutnju

Vlč. Sudac u Raši navijao za HDZ i time srušio predizbornu šutnju

27.11.2007. // Večernji list // Objavljeno u kategoriji Politika

Pred gotovo 3000 istarskih vjernika na Trgu Republike vlč. Zlatko Sudac služio je misu za domovinu u povodu 70. obljetnice župe sv. Barbare u Raši i time je - završavajući  trodnevni boravak u Istri - prekršio predizbornu šutnju. Tijekom duhovne obnove velečasni Zlatko Sudac izustio je “zabranjeno”.

Na dan predizborne šutnje posjetitelje je podsjetio na slogan “Idemo dalje”, koji je HDZ upotrijebio u svojoj predizbornoj kampanji.

– Prošlost se vratiti ne može, ali možemo učiniti da se zlo više ne ponovi. Danas cijela država odlučuje nešto veliko, sveto. Molit ćemo za svakog čovjeka koji živi u domovini, za sve žive i one koji su kročili na ovo sveto tlo – pozvao je vlč. Sudac vjernike u Raši. Poručio im je da budu svoji, ponosni, da uživaju u životu s Bogom u srcu.

– Od svih obveza u tvom životu obitelj je najveća i najvažnija. Živite sakramente i uzmite od Crkve sve što vam nudi. Mi smo tu za vas. Danas smo svi odgovorni za sebe i nitko drugačije ne može pred Boga. Molite sa mnom za domovinu, budućnost svih naroda ove zemlje, za silu Duha Svetoga u duši naših političara, za sve ljude, istinsko obraćenje vjernika i svećenika – poručio je vlč. Sudac.

Zatražio je od Boga da zaštiti naše društvo od korupcije, pokvarenosti, licemjerja, laži, kleveta i svakog drugog zla.– Ti, Bože, vodi kroza srca svih nas našu domovinu. Neka od danas nadalje bude volja Tvoja – zaključio je vlč. Sudac.

Zlatko Sudac Raša kršenje predizborne šutnje navijanje za HDZ politika i crkva