Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić nastupili u Labinu: Ljetni dug postao zimska bajka

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić nastupili u Labinu: Ljetni dug postao zimska bajka

21.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Gotovo do posljednjeg mjesta ispunjena kinodvorana na preksinoćnjem koncertu gitarističkih virtuoza Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića, koji su publiku počastili premijernom izvedbom skladbe »Makedonsko devojče« i s dva bisa, ovacijama je ispratila dvosatni izvrsno odrađen nastup proslavljenoga dvojca koji je najavljen pa naprasno otkazan tijekom ljetnog United festivala. Malo tko je tada vjerovao obećanjima Grada da će se koncert ipak održati, no dogovor s izvođačima je postignut pa je Labin, uz Dubrovnik, jedna od tek dvije ovogodišnje lokacije koje su spomenuti glazbenici odabrali za svoj nastup.
Uz dobro poznate skladbe s albuma »Treta majka«, izdanog 2005., publika je čula i nekoliko ora, među kojima i »Pajduško oro«, koje se često izvodi na makedonskim svadbama, te neizbježnu i svima znanu »Jovano, Jovanke«, a do savršenstva usklađeno zajedničko muziciranje Stefanovski je popratio i kraćim objašnjenjima ritma i načina izvođenja pojedinih iznimno brzih ora, za koje je naglasio da su samo za najhrabrije plesače.
Česti zajednički nastupi nisu doveli do rutine i zasićenosti, što su potvrdila i ozarena lica izvođača na kojima je bilo vidljivo neskriveno uživanje i zadovoljstvo muziciranja. Uz tek poneki mig i kraći dogovor prije početka, Stefanovski i Tadić i ovim su nastupom potvrdili svoj ugled koji uživaju kako među strukom tako i među publikom. Veliki broj mladih, od kojih se mnogi amaterski bave glazbom, pohađaju glazbenu školu ili tek sanjare o osnivanju vlastite rock grupe, nakon dvosatne svirke i simpatičnoga pozdrava »Love you, kiss you, miss you« kojime je Stefanovski zaključio nastup, zadovoljno napustio dvoranu.

S. ZLOIĆ

vlatko stefanovski miroslav tadić koncert labin kino kino labin treta majka