Vladimir Peršić iz labinske tvrtke Systec Automatizacija izbaran za menadžera godine

Vladimir Peršić iz labinske tvrtke Systec Automatizacija izbaran za menadžera godine

20.11.2009. // HRT // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nagradu za menadžera godine u kategoriji velikih poduzeća u izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA za 2009. dobili su predsjednik Uprave Končar - Energetskih transformatora Ivan Milčić i predsjednik Uprave karlovačke tvrtke ALSTOM Hrvatska Damir Vranić.

U kategoriji srednjih poduzeća za menadžere godine CROMA je izabrala direktora tvrtke Systec Automatizacija iz Labina Vladimira Peršića. Najboljim menadžerom u kategoriji malih poduzeća proglašena je Katica Hauptfeld, osnivačica, vlasnica i direktorica agencije Katarina Line iz Opatije. Nagradu za mladu menadžericu dobile su Sandra Mihelčić, direktorica i suvlasnica grupacije Business Media Group i Manuela Šola Oršić, direktorica tvrtke Abrakadabra integrirane komunikacije.

Za menadžera godine u javnim poduzećima proglašen je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković. Za najboljeg menadžera u inozemnim poduzećima koja djeluju u Hrvatskoj proglašen je direktor tvrtke Knauf Hrvatska Stjepan Rak. Za poduzetnika godine izabran je Zvonko Biljecki, predsjednik Uprave i vlasnik tvrtke Geofoto. U kategoriji projektnog menadžmenta dobitnik ovogodišnjeg priznanja CROMA-e je Darko Petričević, direktor tvrtke VEMOS iz Marije Bistrice. Nagradu CROMA-e za životno djelo dobio je osnivač i suvlasnik tvrtke Zagrebtrans Milan Mejaški.

Tvrtke nagrađenih menadžera su prema podacima CROMA-e ove godine otvorili 338 novih radnih mjesta, a njihov zajednički ukupni prihod tijekom prošle godine iznosio je 5,97 milijardi kuna. Predsjednik CROMA-a Vladimir Ferdelji ocijenio je da je protekla godina bila jedna od najtežih za poslovanje od hrvatskog osamostaljenja. Najveći dio nagrađenih dolazi iz industrije, a njoj je bilo najteže, pa su postignuća nagrađenih menadžera izuzetna, rekao je Ferdelji.

 

 Reflektori u tunelu
– Oni su 11 reflektora u tunelu – rekao je predsjednik CROMA-a Vladimir Ferdelji, uz ocjenu da je protekla godina bila jedna od najtežih za poslovanje od hrvatskog osamostaljenja. Tvrtke nagrađenih menadžera prema CROMA-u ove su godine otvorile 338 novih radnih mjesta, a lani su imale prihod od 5,97 milijardi kuna.

– Dnevno bez posla u RH ostaje 160 osoba, odnosno svaki dan gasimo jedno poduzeće – upozorio je direktor Munje Ivan Miloloža, na panel-raspravi o stanju i perspektivama hrvatskoga gospodarstva. Davor Pavuna, eksperimentalni fizičar i izumitelj sa švicarskom adresom i savjetnik za energetiku Baracka Obame, pozvao je na radikalan zaokret u odnosu prema vrijednostima, radu i znanju.

– Google sa svojih 20.000 zaposlenih ostvaruje profit veći nego cijela naša ekonomija. Za bolju Hrvatsku trebamo od ukupnog broja stanovništva imati 1,5 % inženjera koji ideje pretvaraju u proizvode. Hrvatska bi država trebala poput Finske svim građanima darovati besplatan internet. Nama treba 100.000 ljudi umreženih u ekonomiju znanja – kazao je Pavuna.

 

Foto: Večernji

 

 

 

vladimir peršić systec systrec automatizacija gospodarstvo croma nagrada menadžer godine menadžer