Vladimir Licul uz zakusku poručio čelnicima Općine Kršan: Kome treba farma bez krava (?)

Vladimir Licul uz zakusku poručio čelnicima Općine Kršan: Kome treba farma bez krava (?)

28.11.2008. // Labin.info // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Gospodin Vladimir Licul vlasnik obnovljene farme krava u Čepiću, koja je još uvijek izvan funkcije, zbog različitih nedorečenih birokratskih procedura, pozvao je prigodno sve članove vijeća i izvršne vlasti Općine Kršan na razgledavanje farme i nakon toga na zajedničku prigodnu večeru.

Liculovom pozivu odazvao se veći broj svih članova nomenklature općinske vlasti. Bila je prigoda javno postavljati pitanja općinskom načelniku Kontušu, koji i dalje stoji na čvrstim stavovima da općinska vlast ne onemogućava gospodina Licula da stavi farmu u funkciju, iako priznaje da je 120 ha plodne obradive zemlje u Čepić polju izvan funkcije i da nije dana na javni natječaj potencijalnim zakupcima, da je stvarno postojećim prostornim planom moguće graditi tek 6 m. visoke objekte na poljoprivrednom imanju ali da je pokrenuta procedura izmjene općinskih prostornih planova, što je zahtjevan i stručan posao koji traži svoje vrijeme.

Predsjednik Općinskog vijeća Nikola Vuksan na isto pitanje dao je konkretnije pojašnjenje, naime rekao je da se vlast u općini Kršan u proteklom razdoblju više bavila sama sobom nego stvarnim potrebama stanovnika na području općine. Gospoin Licul je još jednom istaknuo da je zbog svega toga njegova investicija značajno usporena, da je u ovo vrijeme planirao radne aktivnosti gdje bi bilo barem 30-tak novih radnih mjesta.

Vladimir Lucul farma krava krave stučarstvo Čepić Općina Kršan Nikola Vuksan Josip Kontuš