Vladet Luboteni izvukao dobitnike ulaznice za Labin Christmas Rock Festival: Orange Stripsi uskoro na turneji

Vladet Luboteni izvukao dobitnike ulaznice za Labin Christmas Rock Festival: Orange Stripsi uskoro na turneji

20.12.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Sretne dobitnike ulaznica za četvrti Labin Christmas Rock Festival i albuma »Follow LP« grupe Orange Strips, koja je početkom godine osvojila Zlatnu Kooglu za najboljeg novog izvođača po izboru internetskog portala muzika.hr, ali i izdala prvi album »Follow LP« u srpnju, izvukao je pjevač grupe Valdet Luboteni.


Album je presjek rada grupe od njenog nastanka 2003. godine, sadrži 12 pjesama, a najavni singl »Northern Lights« vrti se na radiopostajama od početka godine. Na svom prvom albumu ugostili su Bruna Krajcara, koji je odsvirao klavirske dionice za pjesmu »Follow«. Svoj prvijenac snimali su u studiju Radio Pule te u riječkom studiju Pećine uz producente Alda Spadu-Pticu i Marija Juničića. Snimanje su financirali vlastitim sredstvima i gotov album ponudili različitim distributerima, a zasad se može kupiti tek putem weba, primjerice na stranicama izdavačke kuće Moonlee Records, dok će se na policama trgovina naći početkom sljedeće godine. Koncertnu promociju po Hrvatskoj započeli su u studenom, a u travnju slijedi inozemna turneja u Engleskoj i Francuskoj gdje je već dogovoreno deset koncerata.


- Album je odlično prihvaćen, iznenadile su nas reakcije publike u nekim mjestima gdje bi se to najmanje očekivalo, u manjim gradovima, gdje te bez tri bisa ne puštaju s pozornice, kaže Luboteni. Osim koncertiranja, bend uskoro očekuje i snimanje sljedećeg albuma, za koji je materijal već spreman - deset pjesama, ali ne i radni naziv. Pjesme koje će se naći na njemu predstavljaju u potpunosti nov materijal stvaran u zadnjih godinu dana, a najavljuju promjene u obliku pop rocka, odnosno plesnih pjesama. Orange Strips nastupit će i u HRT-ovoj »Garaži« koja će se snimati početkom veljače.

M. BARADIĆ

 

Program večerašnjeg Labin Christmas Rock Festivala

Četvrto izdanje labinskog božićnog jednodnevnog koncertnog maratona održat će se večeras na labinskom igralištu Đil u starom gradu. Naime, na igralištu će biti postavljen šator pod kojim će od 20.30 sati nastupiti Zabranjeno pušenje, Vatrogasci, pulski AntiTodor, zagrebački Shangri La, labinski We Stand United i grupa Storm iz Rapca. Voditelji programa su Bele udovice, točnije dvojac Mario Battifiacca i Davor Jurkotić, a cjelokupna manifestacija održava se pod motom »Nenasilje i tolerancija među mladima«.


Ulaznice nisu u pretprodaji, već će se moći kupiti na dan koncerta na ulazu u šator.

 

 

Ulaznice za koncert dobili su…

Deset sretnih čitatelja koji su osvojili album »Follow LP« grupe Orange Strips i po jednu ulaznicu za Labin Christmas Rock Festival jesu Tea Bernelić, Rudani 23, Žminj; Milenko Cetina, Stancija Negričani 52, Marčana; Branka Flego, Štrped 1, Buzet; Slobodan Obreza, Mardeganijeva 40, Pula; Valter Radovčić, Nazorova 46, Pula; Nikolina Šverko, Vinež-Kosi 6a, Labin; Tanja Pejić, Prilaz Vala 4, Labin; Sanel Korijan, Prilaz Vala 10, Labin; Marin Pavlić, Sv. Mikule 5, Labin i Leo Brubnjak, Vinež 45/b, Labin.


Nagrađeni čitatelji ulaznicu i CD mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice na ulazu u šator gdje se održava koncert.

4.Labinski Christmas Rock Festival rock koncert Zabranjeno pušenje We stand united Storm Bele udovice Predrag Ljuna Shangri LA Valdet Luboteni Stripsi