Vitaljano Beletić više nije vršitelj dužnosti pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedelja

Vitaljano Beletić više nije vršitelj dužnosti pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedelja

27.4.2020. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Načelnik Općine Sveta Nedelja Gianvlado Klarić razriješio je dužnosti vršitelja dužnosti pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Vitaljana Beletića, koji je tu dužnost obnašao od 9. prosinca 2014. godine. Do razriješenja je došlo nakon provedenog posrednog inspekcijskog nadzora nad radom općine od strane Ministarstva uprave ... više Radio Labin


Pročitajte i ovu vijest:

JOŠ JEDAN ISTARSKI SUPERUHLJEB: Šest godina radio kao pročelnik u Općini iako za to nije imao propisanu stručnu spremu! Na kraju je inspekcija naložila da ga se smijeni, a načelnik ga nagradio drugim radnim mjestom!

Vršitelj dužnosti pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Sveta Nedjelja Vitaljano Beletić, kako ispada, šest je godina radio taj posao iako nema propisanu stručnu spremu! Na koncu je smijenjen tek nakon što je to naložila inspekcija, ali pronađeno mu je novo radno mjesto. Pa tako u vrijeme koronavirusa, kad ljudi ostaju bez posla svakodnevno, neki se uhljebljuju s jednog posla na drugi bez problema i bez obzira na propise.


Načelnik Općine Gianvlado Klarić smijenio je Beletića nakon inspekcijskog nadzora Ministarstva uprave i na njegovo mjesto privremeno rasporedio Muniru Podobnik, diplomiranu pravnicu koja je u Općini zaposlena kao viša stručna suradnica za lokalnu upravu i samoupravu. Inspekcijski nadzor utvrdio je da Beletić za ovo radno mjesto nema propisanu visoku stručnu spremu već višu ekonomsku školu i zvanje ekonomist komercijalnog usmjerenja.


Na ovoj dužnosti, za koju nema adekvatnu spremu, Beletić je radio od 9. prosinca 2014. godine. Općini je naloženo da u roku od osam dana na njegovo mjesto privremeno popuni postojećim kadrom.


- Od dvije službenice u Općini koje imaju visoku stručnu spremu ni jedna u prvi mah nije htjela na to radno mjesto, možda i zato što su obje bile na bolovanju. Na kraju sam, do objavljivanja natječaja, na to radno mjesto rasporedio općinsku pravnicu Muniru Podobnik. Vitaljano Beletić sada je na radnom mjestu referenta za financije, kaže načelnik Gianvlado Klarić.


Branko Biočićvitaljano beletić općina sveta nedelja inspekcijski nadzor ministarstvo uprave gianvlado karlić razrješenje dužnosti munirka podobnik superuhljeb