Više od 70 učenika sudjeluje u projektu `Akcija za 5` i gostuje u gradskoj upravi

Više od 70 učenika sudjeluje u projektu `Akcija za 5` i gostuje u gradskoj upravi

14.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U tijeku su pripremne radionice za učenike i njihove mentore koji sudjeluju u Danu akcije,  projekt usmjeren na srednjoškolce i njihov razvoj sposobnosti potrebnih za aktivno sudjelovanje u društvu. Jednodnevni program "Akcije za 5" ove će godine okupiti čak 70 učenika iz labinske Srednja Škola Mate Blažine, koji će u četvrtak, 20. veljače gostovati u prostorijama Grada Labina, gdje će uz stručnu pomoć kreirati svoje projektne prijedloge na zadanu temu.

Ovogodišnja tema Akcije za 5! mlade uči medijskoj pismenosti kroz koju će učenici razvijati vještine kritičkog razmišljanja, financijske pismenosti, donošenja odluka, ali i timskog rada, prezentiranja te retoričkih vještina.

Učenici podijeljeni u grupe na jedan će se dan naći u ulozi gradskih službenika, pri čemu će u jutarnjem dijelu programa osmišljavati vlastite prijedloge, dok će poslijepodne svoj rad prezentirati, raspraviti i izglasati najbolji projekt. Odabrani projekt bit će i realiziran uz financijsku podršku Grada Labina i mentorsku pomoć organizatora.

Zašto smo odabrali temu medijske pismenosti?

Spominjući sve opasniji fenomen lažnih vijesti u medijskom prostoru, pogotovo u dobu kada društvene mreže predstavljaju glavni izvor informacija, medijska pismenost u suvremenom svijetu postaje sve važnija. Ona označava učenje o načinu pristupanja medijskom tekstu, kritičnosti naspram njega te samostalnom stvaranju novog medijskog sadržaja.

Ova se aktivnost provodi u sklopu projekta DKC Lamparna financiranog uz podršku Europskog socijalnog fonda.

gradska uprava akcija za 5 srednja škola mate blažina