Više od 4500 posjetitelja na 6. Festivalu samoniklog bilja u Kršanu

Više od 4500 posjetitelja na 6. Festivalu samoniklog bilja u Kršanu

27.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U Kršanu je ovog vikenda održan još jedan i više nego uspješan Festival samoniklog bilja. Njegovo šesto izdanje privuklo je 50-tak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i mnogobrojne posjetitelje iz Istre i susjednih županija.

 

Na otvaranju festivala Patricija Zanketić, direktorica Turističke zajednice Kršana i Branimir Penava, direktor Herceg etno sela Međugorje potpisali su povelju o suradnji i prijateljstvu na projektima samoniklog bilja u turističko-ugostiteljskoj ponudi.

 

Turistička zajednica Kršana, kazala je Patricia Zanketić pružila je Herceg etno selu podršku u organizaciji njihovog Festivala cvijeća, a potpisivanje povelje: (ton – Patrica Zanketić). Branimir Penava kaže kako je potpisivanje povelje zapravo logičan slijed uspostavljene suradnje: (ton – Branimir Penava).

 

U dva dana festivala održana su mnogobrojna predavanja, radionice i nezaobilazna radionica pokaznog branja bilja, a dr. Nela Sršen promovirala je svoju knjigu „Rak na duši“. Dan nakon festivala Patricia Zanketić ne krije zadovoljstvo: (ton – Patirica Zanketić 1). U proteklih pet izdanja Festival samoniklog bilja pohodilo je više od 18 tisuća posjetitelja, a ovo šesto izdanje: (ton – Patrica Zanketić 2).

 

Organizator Festivala je Općina Kršan, njezina turistička zajednica i Poljoprivredna zadruga „Čepić polje“, pokrovitelj Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije, a parter  su bile Turističke zajednice Gorskog kotara.

 

 

Uskoro potpisivanje sporazuma o izgradnji i projektiranju pogona za preradu ljekovitog bilja u Kršanu

Na otvaranju Festivala samoniklog bilja pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije Milan Antolović najavio je početak realizacije, prošle godine najavljenog projekta odnosno izgradnju pogona za preradu ljekovitog bilja u Kršanu, pa će se za mjesec dana potpisati i sporazum o projektiranju i izgradnji pogona: (ton – Milan Antolović). A potpisivanje sporazuma je: (ton – Milan Antolović 1). Izgradnja pogona koštala bi nekoliko milijuna eura, veli Antolović: (ton – Milan Antolović 2). Pogon bi se treba graditi u Gospodarskoj zoni Kršana za koju se tej trebaju ishodovati sve potrebne dozvole.

 

Više fotografija: Radio Labin

 

 

 

 

patricija zanketić tz kršan branimir penava milan antolović festival samoniklog bilja bilje kršan